لوگو آموزشگاه آرایشگری هنرآموزان

‌روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی

درمان و پیشگیری از جوش زیرپوستی
فهرست مطالب مقاله

یکی از معیارهای مهم برای تشخیص زیبایی افراد، سلامت پوست است؛ زیرا در برخورد اول این پوست است که دیده می‌شود و همانند آینه بدن عمل می‌کند؛ اما متاسفانه هر انسانی در طول عمر خود با عارضه‌هایی بر روی پوست مواجه است که همواره سعی دارد با استفاده از محصولات گوناگونی که موجود است، آن‌ها را از بین ببرد تا زیباتر به نظر برسد.

اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که جوش‌های زیرپوستی زیادی را بر روی پوست صورتتان مشاهده می‌کنید؛ بهتر است تا انتها مقاله با ما همراه باشید تا با روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی آشنا شده؛ آن‌ها را به طور کامل از بین برده و مانع از ایجاد مجددشان شوید.

جوش زیرپوستی چیست؟

جوش زیرپوستی

به طور کلی جوش‌ها از تجمع چربی‌ها یا آلودگی‌های موجود در منافذ پوست به وجود می‌آیند، به همین دلیل انواع مختلفی دارند که وجود هر کدام بر روی پوست، ناخوشایند و آزاردهنده است. اما از بدترین نوع آن‌ها می‌توان به جوش‌های زیرپوستی یا کومدون اشاره کرد؛ زیرا این نوع جوش‌ها به دلیل بسته شدن منافذ یا فوتیکول در عمق پوست تشکیل می‌شوند؛ به گونه‌ای که در روزهای اول به راحتی قابل مشاهده نیستند بلکه تنها با لمس می‌توان وجود آن‌ها را احساس کرد، احتمال بروز این نوع جوش‌ها در نقطه‌ای از بدن که تراکم غدد چربی بسیار بالا است، بیشتر می‌شود که معمولا با درد و التهاب زیادی همراه هستند.

دلایل ایجاد جوش زیرپوستی چیست؟

قبل از هر چیزی ابتدا باید دلیل به وجود آمدن این عارضه‌ها را دانست؛ به همین دلیل ما این بخش از مقاله را به معرفی مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل ایجاد جوش‌های زیرپوستی اختصاص داده‌ایم.

  • یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد جوش زیرپوستی اختلال‌های هورمونی است که در خانم‌ها به دلیل زمان عادت ماهیانه، بارداری و استرس بیشتر رخ می‌دهد.
  • تجمع سلول‌های مرده بر روی پوست یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش زیرپوستی است؛ زیرا باعث بسته شدن منافذ باز پوست می‌شوند.
  • مصرف بیش از اندازه فست‌فود و غذاهای چرب نیز باعث ایجاد جوش زیرپوستی می‌شود، زیرا هورمون را تغییر می‌دهد به گونه‌ای که باعث افزایش چربی سطح پوست خواهند شد.
  • عامل وراثت و ژنتیک نیز یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار است؛ به همین دلیل اکثر افراد به آن دچار هستند.
  • گرد و غبار و آلودگی‌های موجود در هوا نیز با نشستن بر روی صورت؛ منافذ پوست را بسته و باعث ایجاد جوش‌های زیرپوستی می‌شوند.
  • استفاده زیاد از لوازم آرایشی بی‌کیفیت در مدت زمان طولانی نیز منافذ پوست را بسته و موجب پدیدار شدن جوش‌های زیرپوستی می‌شوند.

روش‌های از بین بردن جوش زیرپوستی

حال که دانستید دلیل ایجاد جوش‌ زیرپوستی چیست؛ بهتر است با روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی نیز آشنا شوید تا با به کارگیری آن‌ها مانع از رشد و تکثیر شوید. روش‌های زیادی برای درمان جوش‌های زیرپوستی وجود دارد اما به دلیل آن که روند درمان آن‌ها بسیار طولانی است، ما تعدادی از موثرترین روش‌ها را در این قسمت از مقاله معرفی می‌کنیم تا روند درمان در کوتاه‌ترین زمان به پایان برسد.

دو روش شایع برای درمان جوش‌های زیرپوستی وجود دارد؛ که یکی کمپرس آب گرم و دیگری استفاده از چسب‌های پاک‌کننده و بهبود دهنده جوش‌های زیرپوستی است؛ اما به طور کلی برای از بین بردن این نوع جوش ها دو روش، ماسک‌های خانگی و دارو وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مطلب پیشنهادی: پیشگیری و درمان جوش بعد از اصلاح

درمان جوش زیرپوستی با ماسک‌های خانگی

درمان جوش زیرپوستی با ماسک‌های خانگی

ماسک‌های خانگی یکی از رایج‌ترین روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی هستند،، زیرا همگان می‌توانند با کم‌ترین هزینه مواد مورد نیاز آن‌ها را تهیه کرده و از خواصشان استفاده کنند؛ ما در این بخش از مقاله تعدادی از ماسک‌های خانگی با نحوه استفاده‌شان را بیان می‌کنیم تا بتوانید به راحتی جوش‌های زیرپوستی خود را درمان کنید.

ماسک روغن دارچین

یکی از بهترین گزینه‌ها برای از بین بردن جوش‌های زیرپوستی، روغن‌های گیاهی هستند زیرا تمامی آن‌ها به دلیل اسیدهای چربی که دارند، دارای خاصیت ضدقارچی هستند که باکتری‌ها و  میکروب‌ های سطح پوست را از بین می‌برند. روغن دارچین یکی از آن روغن‌های گیاهی است که اگر دو قطره آن با مقداری روغن نارگیل ترکیب شود و شب تا صبح بر روی پوست صورت بماند، به مرور زمان جوش‌های زیرپوستی را درمان می‌کند.

مطلب پیشنهادی: خواص روغن نارگیل برای پوست

درمان جوش زیرپوستی با سرکه سیب

سرکه نیز یکی از مواد طبیعی است که اسیدی بوده و خاصیت ضدباکتریایی دارد؛ به همین دلیل با از بین بردن میکروب‌های سطح پوست، باعث درمان جوش‌های زیرپوستی می‌شود. برای استفاده از آن باید پنبه را به مقداری سرکه آغشته کرد و به صورتتان بمالید؛ اما به سرعت باید آن را شست زیرا باعث التهاب شدید پوست می‌شود.

چای سبز

یکی دیگر از روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی، استفاده از چای سبز است زیرا خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد که به سرعت جوش‌ها را بهبود می‌بخشد. برای استفاده از این ماسک باید یک عدد چای سبز کیسه‌ای را دم کرد؛ سپس 10 دقیقه بر روی پوست مالید و پس از آن با آب ولرم شست؛ این روش را باید روزی یکبار انجام دهید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

درمان جوش زیرپوستی با ماسک عسل

عسل جزو موادی به حساب می‌آید که نه تنها خاصیت ضدمیکروبی دارد و سرعت بهبود عارضه‌های پوستی را تسریع می‌بخشد بلکه باکتری‌های جوش‌زا را از بین می‌برد و مانع از ایجاد آن بر روی پوست صورت می‌شود. در این روش باید عسل خام را یک شب تا صبح بر روی نواحی آسیب‌دیده گذاشت تا به مرور زمان از بین بروند، همچنین می‌توان عسل را 20 دقیقه بر روی صورت مالید؛ اما باید سه بار در روز آن را تکرار کرد تا نتیجه دلخواه حاصل شود.

آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا یکی از گیاهان طبیعی است که بر روی سلامت پوست بسیار تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل از آن برای درمان جوش‌های زیرپوستی نیز استفاده می‌شود. برای تهیه این ماسک باید یک آلوئه‌ورا را برید و ژل درون آن را به مدت 20 دقیقه بر روی پوست صورت مالید و در نهایت با آب ولرم شستشو داد. اگر این ماسک به طور مداوم استفاده شود نه تنها باعث از بین رفتن جوش‌های زیرپوستی می‌شود بلکه پوست را شفاف نیز می‌کند و جلوه و زیبایی خاصی به آن می‌بخشد.

بنر اینستاگرام پاکسازی پوست

درمان جوش زیرپوستی با دارو

یکی دیگر از روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی، استفاده از دارو است زیرا دارو ها حاوی موادی هستند که به کشتن باکتری‌ها و کاهش چربی پوست کمک می‌کنند و به همین دلیل در مدت زمان کم تاثیر بسیار بیشتری نسبت به ماسک‌های خانگی و دیگر روش‌ها دارند. ما نیز به همین خاطر در این قسمت تعدادی از معروف‌ترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم تا هر چه سریع‌تر جوش‌های زیرپوستی تان از بین بروند اما به این نکته توجه کنید که قبل از استفاده حتما با پزشک مشورت کنید تا مشکلی پیش نیاید.

بنزوئیل پراکسید

موادی که در این دارو به کار رفته باعث شده خاصیتی داشته باشد که به سرعت جوش‌های موجود را خشک کرده و مانع از ایجاد جوش‌های جدید زیرپوستی شود؛ زیرا میزان چربی پوست را به مقدار زیادی کاهش می‌دهد و باکتری‌های موجود را می‌کشد.

ایزوترتینوئن یا آکوتان

این دارو که حاوی مقدار زیادی ویتامین A است، دارای عوارض جانبی است و به همین دلیل تنها زمانی تجویز می‌شود که دیگر داروها تاثیری نداشته باشند.

رزورسینول برای درمان جوش زیرپوستی

این دارو همانند یک لایه‌بردار عمل می‌کند؛ زیرا سلول‌های مرده را از روی پوست پاک می‌کند و مانع از بسته شدن منافذ پوست می‌شود، به همین دلیل کم‌تر تجویز شده و کاربرد کمی دارد.

آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا موضعی

آنتی‌بیوتیک‌ها خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارند و به همین دلیل نه تنها میکروب‌های موجود در سطح پوست را از بین می‌برند؛ بلکه درد و قرمزی جوش‌ها را نیز بهبود خواهند بخشید.

قرص‌های ضدبارداری

همانطور که گفته شد یکی از دلایل ایجاد جوش‌های زیرپوستی، اختلالات هورمونی زمان بارداری یا عادت ماهیانه است که می‌توان آن را با قرص‌های ضد بارداری یا اسپیرونولاکتون کنترل کرد و مانع از ایجاد جوش‌های زیرپوستی شد.

از بین بردن جوش زیرپوستی با پاکسازی پوست

یکی از بهترین روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی پاکسازی پوست است زیرا نه تنها سلول‌های مرده را از روی پوست پاک می‌کند و مانع از ماندگاری آن‌ها می‌شود بلکه آلودگی‌های موجود و چربی‌های اضافه را از عمق پوست پاکسازی می‌کند و نمی‌گذارد با انباشته شدن آن‌ها جوش‌های زیر پوستی ایجاد شوند.

مطلب پیشنهادی: انواع جوش صورت و درمان آن

بنر دوره پاکسازی پوست

چگونه از ایجاد جوش‌های زیرپوستی جلوگیری کنیم؟

روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی به گونه‌ای است که با انجام هر کدام از آن‌ها می‌توان احتمال بروز جوش‌های زیرپوستی و تبدیل آن‌ها به آکنه و جوش‌های قرمز را کاهش داد؛ ما در این قسمت یک سری نکات را بیان می‌کنیم تا شما با رعایت آن‌ها مانع از بروز جوش‌های زیرپوستی بر روی صورت‌تان شوید.

  • باید به طور مرتب رو بالشتی و پارچه‌هایی که با پوست صورت در تماس هستند شسته شوند؛ زیرا باکتری‌ها و سلول ‌های مرده بر روی آن‌ها رشد می‌کنند و در نهایت با مالش صورت به پارچه‌ها باعث بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش‌های زیرپوستی می‌شوند.
  • صورت را باید دو بار در روز و زمانی که پوست عرق می‌کند، شست زیرا اگر پوست زیاد شسته شود، خشک شده و غده‌های چربی پوست بیشتر چربی تولید می‌‌کنند؛ همچنین اگر صورت شسته نشود، آلودگی‌ها و سلول‌های مرده منافذ پوست را بسته و باعث ایجاد جوش‌های زیرپوستی می‌شوند.
  • هرگز نباید برای پوست صورت از اسکراب قوی استفاده کرد و آن را سایید؛ زیرا این کار پوست را تحریک می‌کند تا چربی بیشتری تولید کند که این خود باعث بروز جوش‌های زیرپوستی می‌شود.
  • یکی از روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی استفاده از محصولاتی است که بر روی آن‌ها عبارت‌های غیر کومدون‌زا یا Non-Comedogenic، غیر آکنه‌زا یا Non-Acnegenic و فاقد روغن یا Oil-Free درج شده باشد؛ زیرا نه تنها میزان چربی پوست را افزایش نمی‌دهند بلکه باعث کاهش آن نیز خواهند شد.

کلام آخر

حال که دانستید جوش‌های زیرپوستی چه هستند و با انواع روش‌های پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی آشنا شدید؛ بهتر است برای سلامت و زیبایی بیشتر پوست خود، دست به کار شوید و یکی از روش‌های گفته شده را انجام دهید تا اگر جوشی دارید از بین برود یا اگر ندارید؛ مانع از به وجود آمدن آن شوید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
مقالات مرتبط.
ماسک ورقه ای چیست
آموزش مراقبت و زیبایی پوست
مزایا و معایب ماسک ورقه‌ای

پوست اولین و بزرگ‌ترین سد دفاعی بدن است که توسط دیگران قابل مشاهده است و به همین دلیل از گذشته تا کنون داشتن پوستی سالم

میلیا چیست
آموزش پاکسازی پوست
میلیا چیست؟

بدون شک مراقبت از پوست اهمیت بسیار زیادی در زیبایی شما دارد، از طرفی پوست بیشتر در معرض خطر عوامل محیطی قرار دارد و آسیب‌های

انواع لک پوستی
آموزش پاکسازی پوست
انواع لک پوستی و نحوه درمان آن‌ها

این روزها جذابیت ظاهری یکی از عوامل تاثیرگذار بر روی روابط اجتماعی محسوب می‌شود که به المان‌های گوناگونی مانند نوع پوشش، آراستگی، پوست و مو

اشتراک گذاری
Notify of
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
نام و شماره تماس خود را از طریق فرم زیر برای ما ارسال کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.