علت جوش زدن پوست بیماری های میکروبی و باکتریایی است، که به سلول های زیر پوست آسیب وارد می کند. داخل سلول ها پر از چربی شده و روی پوست جوش می زند. برای کاهش جای جوش ها پاکسازی پوست و استفاده از ماسک های خانگی توصیه می شود، که در این مقاله چندین ماسک جای جوش معرفی شده است. همچنین آشنایی با انواع پوست صورت حائز اهمیت بوده و باید به آن توجه شود.
موثرترین ماسکهای خانگی برای از بین بردن جای جوش
ماسک خیار
خیار برای آب رسانی، ترمیم و جوانی پوست مفید است. خیار را تمیز شسته و با پوست رنده کنید. خیار رنده شده را روی جوش یا جای جوش قرار دهید پس از گذشت نیم ساعت صورت خود را بشویید. این ماسک را هفته ای یکبار تکرار کنید.
ماسک جوانه گندم و عسل
جوانه گندم را به وسیله مخلوط کن یا غذا ساز خوب له کنید. مقداری عسل به جوانه گندم اضافه کنید، اجازه دهید جوانه گندم پودر شده و عسل خوب با هم ترکیب شوند. خمیر بدست آمده را روی جوش یا جای جوش روی پوست خود قرار دهید و پس از نیم ساعت پوست خود را بشویید. این ماسک را هفته ای دو سه مرتبه تکرار کنید، تا نتیجه دلخواه تان را بگیرید.
ماسک آب لیمو
استفاده از آب لیمو برای سفید کردن پوست تیره مانند پوست آرنج و زانو مفید است. آب لیمو برای رفع جوش و جای جوش نیز مفید است. هفته ای سه بار می توانید از این ماسک استفاده کنید، اگر پوستتان به آب لیمو حساسیت داد استفاده از این ماسک را متوقف کنید.
ماسک آب سیب زمینی
سیب زمینی به علت داشتن هیدروکربن و نشاسته برای رفع جای جوش و لکه ها بسیار مفید است. سیب زمینی را رنده کنید و روی پوست خود قرار دهید. می توانید سیب زمینی رنده شده را از صافی رد کنید و عصاره آن را را با پنبه روی پوست صورت خود بمالید. یک روز در میان از این ماسک استفاده کنید تا پوست روش، صاف و بدون جوش و جای جوش داشته باشید.
مطلب پیشنهادی: دلیل جوش در نواحی مختلف جوش
ماسک سیر رنده شده
سیر یکی از مواد غذایی با ارزش است. برای بدن و زیبایی پوست بسیار مفید است. سیر پوست را لایهبرداری و میکروب کشی میکند. سیر را له یا رنده کنید و روی جوش یا جای جوش قرار دهید و پس از 3 دقیقه با آب سرد بشویید. توجه داشته باشید که سیر زیاد روی پوست نماند، و پوستتان حساسیت ندهد.
مطلب پیشنهادی: آموزش تهیه 5 ماسک لایه بردار خانگی
ماسک گلاب و گلیسیرین
گلاب علاوه بر خاصیت ضد عفونی و پاک کنندگی، پوست را روشن و شفاف می کند وقتی با گلیسیرین که عمل لایه برداری پوست را انجام می دهد و منافذ اضافی پوست را مسدود می کند، ترکیب می شود اثر درمانی فوق العاده ای ایجاد می کند. مواد ترکیب شده را روی پوست که جوش یا جای جوش وجود دارد، قرار داده و پس از 3 دقیقه بشویید. از این ماسک هفته ای دو بار استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: آموزش تهیه 5 ماسک لایه بردار خانگی
ماسک جوش شیرین و آب
مقداری جوش شیرین را با آب خوب مخلوط کنید تا یک خمیر نرم به دست آید. خمیر نرم را روی جوش یا جای جوش پوستتان قرار دهید و پس از چند دقیقه با آب سرد بشویید.
ماسک سفید تخم مرغ
سفیده تخم مرغ علاوه بر تنظیم چربی پوست، شفاف شدن و سفت کردن پوست، ماسک مفیدی برای درمان جای جوش است. پس از جدا کردن سفیده از زرده تخم مرغ، سفیده تخم مرغ را کمی هم بزنید و روی پوست صورتتان بمالید پس از گذشت نیم ساعت با آب سرد صورت خود را بشویید.
ماسک شنبلیله
دانه های شنبلیه را آسیاب کرده و با آب مخلوط کنید و روی پوست صورتتان بمالید. پس از نیم ساعت صورتتان را بشویید. میتوانید دانه های شنبلیله را دم کرده و پس از سرد شدن صورتتان را با آن بشویید. این ماسک سریع سیاهی و جای جوش را از بین می برد.
ماسک آب پیاز و عسل
پیاز را رنده کرده و با عسل و مقدار کمی نمک برای از بین بردن چربی اضافی پوست مخطوط کنید. مخلوط مواد را روی جای جوش قرار دهید. قبل از استفاده چشم هایتان را ببندید تا نسوزد.
ماسک نعنا
نعنا علاوه بر سفید و شفاف کردن پوست ماسک مفیدی برای از بین بردن جای جوش است. نعنا را خوب شسته و له کنید سپس روی جای جوش قرار دهید. می توانید نعنا را دم کرده و پس از سرد شدن صورت خود را با آن شستشو دهید. جای جوش ها را موقع شستشو ماشاژ دهید.
ماسک روغن اسطوخودوس و روغن درخت چای
یکی از انواع ماسک جای جوش ماسک روغن اطو خودوس و روغن درخت چای می باشد. روغن های نام برده را به راحتی میتوانید از عطاری ها تهیه کنید. روغن را با پنبه بر روی جای جوش بمالید. اگر پوستتان چرب است با یک شوینده مناسب پوست چرب صورت را بشویید. اگر پوستتان خشک است ماندن روغن ها روی پوست ایرادی ندارد.
دوره های آموزش پاکسازی پوست ، آموزش آرایش صورت و دیگر دوره های تخصصی در آموزشگاه هنر آموزان برگزار می شود.
به نظر شما ماسک های گیاهی بهتر است یا ماسک های شیمیایی؟
هر دو نوع ماسک های گیاهی و شیمیایی برای پوست مفید هستند و در مدل های مختلفی برای انواع نوع پوست هستند . البته که ماسک های گیاهی چون مواد شیمایی کمتری دارد آسیب کمنری به پوست خواهند رساند و احمتال بروز حساسیت دارویی کمتری خواهد داشت. مخصوصا ماسک های لایه بردار شیمیایی ساز و کار بسیار تهاجمی دارند و اگر همراه کرم مرطوب کننده یا ضد آفتاب استفاده نشوند نه تنها باعث بروز التهاب و حساسیت می شوند بلکه ممکن است خودشان لک و قزمزی بر پوست مشابه جای سوختگی بر جای بگذارند . ماسک های شیمیایی لکه بر… مطالعه کنید »
آیا برای پوست های جوش دار نیز این ماسک ها مناسب هستند؟
خیر. پوست هایی که خیلی دارای جوش باشند چون منافذ جوش ها باز هست و معمولا دارای چربی و چرکی می باشند استفاده از ماسک و روش های پاکسازی توصیه نمی شود. چرا که ممکنه است باعث پخش شدن میکروب و افزایش جوش ها شوند. ابتدا بایستی جوش ها درمان شوند ، درصورتی که جای جوش ها بر روی صورت باقی مانده بود و از خود تیرگی و لک بر روی پوست به جای گذاشته بود از این ماسک ها استفاده شود.
آیا ماسک های گیاهی و خانگی خودشون باعث ایجاد جوش نمی شوند؟
اگر قبل از استفاده از ماسک های گیاهی ، پوست صورت خود را پاکسازی نکرده باشید بله ممکن است باعث ایجاد جوش های چرکی و میکروبی بر روی صورت شما شود. همچنین بعد از استفاده از ماسک نیز باید پوست صورت خود را کامل با آب بشویید.
آیا این ماسک های گیاهی با لایه برداری باعث از بین رفتن جای جوش می شوند؟
با سلام خیر ، لایه برداری معمولا توسط اسکراب و دستگاه هایی مشابه میکرودرم انجام میشود. ماسک های گیاهی با رساندن مواد و ویتامین های مفید به پوست ، باعث تغزیه پوست می شوند و پوست خود را بازسازی می کند و در نهایت باعث از بین رفتن جای جوش می گردد. علاقه مندان به آموزش پاکسازی پوست می توانند در دوره های آموزش آرایشگری هنرآموزان شرکت کنید.