امروزه روشهایی به وجود آمده تا با به کارگیری آنها تمامی افراد بتوانند، لذتِ داشتن دستی آراسته با ناخنهای زیبا را تجربه کنند. کاشت ناخن یکی از روشهایی است که باعث میشود بتوان در کوتاهترین زمان ناخنی با مدل و طرحی دلخواه داشته باشیم اما برخلاف این ویژگی منحصربهفرد، کاشت ناخن دارای معایبی نیز است؛ به عنوان مثال موادی که حین کار استفاده میشود، سلامت انسان را تهدید میکنند. همین امر باعث شده تا لازم یاشد، خانمهای باردار که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و جنین در آنها در حال رشد است را به طور کامل با عوارض کاشت ناخن در بارداری آشنا شوند؛ زیرا تشکیل و تکامل جنین یک روند پیچیده است که عوامل محیطی بر روی آن بسیار تاثیرگذار میگذارند. ما تصمیم گرفتیم در این مقاله به معرفی عوارض کاشت در بارداری بپردازیم تا خانمها با خواندن آن بتوانند از آسیبهایی که مواد کاشت و لاک به بدن خود و جنینشان وارد میکند، جلوگیری کنند.
آیا کاشت ناخن در دوران بارداری خطرناک است؟
در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن بانوان رخ میدهد، نه تنها بیحال میشوند بلکه توان کمتری برای انجام کارهای روزانه یا رسیدگی به خود را دارند، همین امر باعث میشود برای آن که بتوانند کمی ظاهر خود را آراسته کنند؛ به آرایشهای دائمی مانند کاشت ناخن در بارداری روی آورند. به طور کلی برای کاشت ناخن از مایع و پودری استفاده میشود که با قرارگیری بر روی ناخن طبیعی و فرمگیری آن میتوان ناخن را زیباتر کرد اما استفاده از آنها هنگام حاملگی نه تنها برای زنان باردار بلکه برای جنین نیز خطرناک است که در ادامه مقاله عوارض آن را بیان خواهیم کرد؛ پس با ما همراه باشید.
عوارض ترمیم و کاشت ناخن در بارداری
مواد شیمیایی جز عوامل موثری هستند که میتوانند رشد سلولها را به شدت تحت تاثیر قرار دهند و نتایج نامناسبی را ایجاد کنند، که در حال حاضر مدارک کافی برای اثبات آن وجود ندارد اما میتوان با شناخت موادی که در کاشت ناخن به کار میروند، با عوارض آنها آشنا شد و تمامی نکات بهداشتی و موارد احتیاطی را رعایت کرد.
از جمله موادی که در کاشت و ترمیم ناخن به مقدار زیادی استفاده میشود، استون است که اگر میزان تراکم آن در محیطی بسیار زیاد باشد، احتمال خطر سقط جنین را افزایش میدهد.
اگر شما علاقه زیادی دارید که کاشت ناخن پودری را در زمان حاملگی خود انجام دهید، بهتر است صرف نظر کنید زیرا اگر در طول بارداری به دفعات در معرض حلالهای مورد استفاده در این نوع کاشت قرار بگیرید نه تنها بر روی رشد جنینتان تاثیر میگذارد بلکه ناتوانی در یادگیری او را نیز افزایش میدهد.
کاشت ناخن در بارداری، طی فرآیندی صورت میگیرد که هم پوست اطراف ناخن و هم ناخن نازک شده و حساس میشوند، همین امر احتمال عفونتهای باکتریایی و ایجاد قارچ را افزایش میدهد.
ناخنها یکی از عضوهای بدن هستند که به پزشکان برای بررسی حال عمومی بیمار هنگام بیهوشی و واکنشهای حساسیتی کمک میکنند، به همین دلیل کاشت ناخن در هنگام زایمان نیز میتواند برای مادر یا جنین خطرآفرین باشد.
آيا استفاده از ژلیش ناخن در بارداری مضر است؟
ژلیش که نوعی لاک محسوب میشود؛ دارای ساختار مقاومی است و به راحتی خشک نمیشود زیرا با ژل اکریلیک مخلوط شده که برای خشک شدن و ماندگاری بالای آن باید از دستگاه UV استفاده کرد. استفاده از این نوع لاکها نسبت به دیگر روشهای کاشت ناخن زمان کمتری نیاز دارد و حدود 18 روز نیز ماندگاری دارند. اما به دلیل آنکه حاوی MMA یا مونومر متیل متاکریلات هستند، برای سلامت زنان باردار بسیار خطرناک و مضر میباشند؛ زیرا پوست زنان در این زمان بسیار حساس و نازک میشود به گونهای که نسبت به هر نوع مواد شیمیایی یا اشعهای واکنش نشان میدهد.
استفاده از ژلیش نه تنها هنگام مصرف آن بلکه زمان پاک کردن نیز سلامت زنان باردار را تهدید میکند؛ زیرا از سوهانهای تیز و برنده یا استون خالص استفاده میشود که به بستر ناخن آسیب وارد کرده و باعث میشود که مادر در معرض ابتلا به انواع عفونتها و قارچها قرار گیرد.
استفاده از لاک ناخن در بارداری
گاهی افراد گمان میکنند که تنها موادِ کاشت ناخن در بارداری است که برای زنان باردار مضر میباشد؛ اما باید گفت لاکها نیز به دلیل آن که از مواد شیمیایی همچون پودر و مایع کاشت تشکیل شده، در مدت زمان طولانی آسیبهای زیادی را به بدن وارد میکند. در لاکها موادی به نام فرمالدئید، تولوئن و دی بوتیل فتالات استفاده شده که در صورت تنفس یا بلع آن توسط مادر، آسیبهایی به بینی، چشم و گلو وارد کرده و همچنین اختلالاتی در رشد سیستم ایمنی جنین به وجود میآورد، گاهی حتی باعث تشنج و سقط جنین نیز خواهد شد.
آیا استفاده از لاک پاککن در بارداری مضر است؟
استفاده از لاک پاککن آسیبی به بدن وارد نمیکند، اما به زنان باردار توصیه میشود که به طور دائم از آن استفاده نکنند؛ زیرا در ترکیب آن استون و تولوئن قرار دارد که نه تنها مصرف زیاد آنها؛ بلکه استنشاق یا تماس با مقدار زیادی از آنها باعث تهوع و تشنج مادر و گاهی حتی باعث سقط جنین و اختلال در روند رشد میشوند.
چسباندن ناخن مصنوعی در بارداری چه خطراتی دارد؟
ناخن مصنوعی که از پلیمر ساخته شده و ظاهری شبیه به ناخن طبیعی دارد؛ با کمک چسب ناخن بر روی بستر ناخن قرار گرفته و با لاک تزئین میشود که همین امر باعث بروز مشکلاتی برای زنان باردار میشود، زیرا در دوران حاملگی احتمال بروز حساسیت در بدن بانوان بسیار زیاد است به گونهای که اگر حبابهای زیر ناخن مصنوعی به طور کامل از بین نروند، فرد به عفونت و قارچ دچار میشود که ممکن است برای سلامت مادر و جنین خطرآفرین باشد.
چه نوع لاک ناخن مناسب استفاده در دوران بارداری است؟
همانطور که گفته شد با آن که استفاده از لاک برای مدت کمی در دوران بارداری بدون خطر یا کم خطر است؛ اما پیشنهاد میشود برای کاهش خطرهای احتمالی؛ به جای کاشت ناخن در بارداری از لاکهای مخصوصی استفاده کنید تا بتوانید در هر زمانی ناخنهای خود را تزئین کنید. بهترین لاک برای استفاده در زمان بارداری لاکی است که بوی کمتری دارد؛ زیرا نشاندهنده این موضوع است که در آن به جای تولوئن، فرمالدئید، رزین، کافور و دی بوتیل فتالات که هر کدام باعث رشد غیرطبیعی جنین میشود؛ از آب استفاده شده است.
روشهای جایگزین کاشت، ژلیش، لاک زدن و … برای کاشت ناخن در بارداری
یکی از سادهترین روشهای زیبایی ناخن که به بانوان باردار پیشنهاد میشود؛ مانیکور و پدیکور است که با از بین بردن پوستهای مرده ناخن و ماساژ نه تنها باعث زیباتر شدن ناخنهایشان میشود بلکه احتمال خطر مبتلا شدن به عفونتهایی مانند هپاتیت و قارچ که سلامت جنین را تهدید میکند نیز کاهش میدهد.
مطلب پیشنهادی: مانیکور و پدیکور در خانه
اگر شما نیز جز مادرانی هستید که علاوه بر سلامت فرزندتان به زیبایی ظاهر خود و کاشت ناخن در بارداری بسیار اهمیت میدهید، بهتر است که از پدیکور و مانیکور استفاده کنید که قطعا خطرات کمتری داشته و آسیب کمتری به بدن شما و فرزندتان وارد میکند؛ اما اگر علاقه و اصرارِ زیادی به تزئین ناخنهای خود دارید باید با مشورت با پزشک خود یکی از کمخطرترین روشهای موجود را انتخاب کنید.