- چگونه آرایشگر مو شویم ؟
- برای آرایشگر مو شدن چه مراحلی لازم است؟
- درآمد آرایشگر مو چقدر است ؟
- چگونه ورود خوبی در بازار کار داشته باشیم ؟
- موقعیت های شغلی برای آرایشگر مو چگونه است ؟
آرایشگر مو از جمله شغل های پر طرفدار در حوزه آرایشگری است. برای آنکه به صورت حرفه ای و موفق در این حوزه فعالیت داشته باشید، مقاله “نکات مهم برای اینکه آرایشگر مو باشیم” برایتان آماده کرده ایم. تا از ابتدای راه همراه شما باشیم . همچنین آموزشگاه آرایشگری زنانه هنرآموزان برگزار کننده دوره های آموزش براشینگ حرفه ای، آموزش کوتاهی کودک، آموزش کوتاهی مو و آموزش کوتاهی ژورنالی میباشد . تا آرایشگران مو حرفه ای را در این حوزه آموزش دهد.
چگونه یک آرایشگر مو باشیم؟
یک آرایشگر مو موفق نیاز به گذراندن دوره آموزشی دارد اما دست شما نیز باید به اندازه کافی تمرین داشته باشد. بیشتر آرایشگران مو دوره آموزشی را در کلاس های خصوصی سپری میکنند که معمولا قیمت بالایی نیز دارد و از طرفی اگر در این کار خبره شوید، میتوانید درآمد خوبی کسب کنید.
بخش اول: آماده شدن برای شغل
1. نیازهای ضروری برای تبدیل شدن به یک آرایشگر موی متخصص را بشناسید: مکان های مختلف معمولا لوزام مختلف را به شما معرفی میکنند که باید آنها را تمام و کمال تهیه کنید.
2. در یک مکان معتبر ثبت نام کنید: حتما قبل از هر کاری باید بیس کار را یاد بگیرید، اما باید مطمئن باشید که آن مکان دارای مدرک و مجوز معتبر باشد. آموزشگاه آرایشگری هنرآموزان با کسب تمامی مجوزها به صورت یک مجموعه کاملا آموزشی به اجرای فرآیند آموزش آرایشگری در زمینه آموزش کوتاهی مو میپردازد.
3. خودتان را برای امتحان آماده کنید: این امتحان معمولا دو بخش دارد که یکی از آنها امتحان کتبی و چند گزینه ای است و امتحان دیگر عملی است که مهارت دست شما را در مدل دادن و آرایش مو نشان میدهد و بهترین راه تمرین برای این امتحان نیز این است که روی موهای اعضای خانواده و دوستان خود تمرین داشته باشید.
4. به مدرک گرفتن اهمیت دهید: زمانی که مدرک آرایشگر مو یا هر تخصص دیگری را داشته باشید، افراد بیش از بقیه به شما اهمیت میدهند و به نوعی شما را در الویت میگذارند. بعد از آن بین کار شما و بقیه تفاوت قائل میشوند. ذکر این نکته در اینجا ضروری است که آموزشگاه هنرآموزان مدرک معتبر فنی و حرفه را برای هنرجویان خود صادر میکند.
5. دوره کارآموزی را در یک سالن سپری کنید: معمولا سالن های آرایشی شما را به مدت شش ماه تا یک سال به عنوان کارآموز میگیرند که این فرصت میتواند بهترین راه تمرینی شما باشد.
6. از افراد آرایشگر مو در مورد فرصت شغلی سوال کنید: از افرادی که چندین سال است در این شغل میباشند، در مورد فرصت های شغلی، تجارب آنها در جذب مشتری و کسب درآمد بیشتر تحقیق و تفحص کنید. سوالاتی از قبیل اینکه کار خود را از کجا شروع کرده اند؟ کجا آموزش دیده اند؟ کجا مدرک تحصیلی گرفته اند؟ مدرک آنها در پیدا کردن شغل چقدر تاثیر داشته اند؟ از چه راهی مشتری جذب کرده اند؟ هزینه وسیلهها و مواد آرایشگری مخصوص مو چقدر در ماه میباشد؟ توصیه و پیشنهاد آنها به عنوان یک فرد تازه کار به شما چیست؟
بخش دوم: پیدا کردن شغل
7. برای مصاحبه لباس مناسب بپوشید: حتما باید ظاهر تمیزی داشته باشید و بهتر است که لباس نسبتا رسمی با رنگ خنثی مثل مشکی بپوشید. یک میکاپ ملایم با ناخن های مرتب داشته باشید و موهای خود را یک مدل ساده اما شیک درست کنید.
8. از موهای خود مراقبت کنید و موهای زیبایی داشته باشید: اگر خودتان موهای شلوغ، ناسالم و نامرتبی داشته باشید، مشتری نمیتواند به مهارت شما در این شغل اعتماد کند، پس حتما یک روتین مراقبتی مو را دنبال کنید.
9. دوره کارآموزی را بگذرانید: این دوره به شما کمک میکند که کنار دست یک فرد ماهر کار کنید و تا میتوانید تجربه کسب کنید. در این مورد نیز باید حساسیت به خرج دهید و حتما نزد یک آرایشگر مو حرفه ای این دوره را بگذرانید که دارای تجربه کافی میباشد و مشتریان زیادی دارد.
10. برای جذب مشتری بیشتر از شبکه های اجتماعی استفاده کنید: سالن آرایشی خودش میتواند جذب بخش عظیمی از مشتریها را به عهده بگیرد اما شبکه های اجتماعی نیز کار بسیار بزرگی در این بخش انجام میدهند. میتوانید مدل موهای هنر دست خودتان را در شبکه های اجتماعی بگذارید تا مشتریان با سبک کاری شما آشنا شوند، برای این کار اول از همه در شبکه های اجتماعی مختلف مثل فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و یوتیوب یک صفحه شخصی با نام منحصر بفرد ایجاد کنید.
عکس هایی از محیط کار خود و همچنین مشتریان و نمونه کارهای خود در آن پست کنید و در صورت حرفه ای تر شدن میتوانید شروع به پست کردن ویدئوها کنید. از تبلیغات مجازی استفاده کنید تا افراد بیشتری صفحه شما را دنبال کنند. همچنین میتوانید قیمتها و آدرس و شماره تلفن خود را در صفحه قرار دهید و شرایط نوبت دهی را توضیح دهید و از مشتریانی که از کار شما راضی بوده اند، بخواهید که در فضای مجازی و در دنیای واقعی شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند.
بخش سوم: آداب معاشرت خوبی داشته باشید
11. بدانید که چگونه باید یک مشتری را راضی نگه داشت: شاید شما در حیطه آرایش مو مهارت بسیار کافی داشته باشید اما اشتباهات رفتاری تان باعث از دست دادن مشتری شود. باید به گونه ای رفتار کنید که مشتری را مجاب به بازگشت دوباره به سمت خودتان کنید و برای این کار باید دقت خود را بالا ببرید. به آرایشگاه های موفق بروید و طرز رفتار آنها را با مشتری مورد بررسی قرار دهید.
12. همیشه آپدیت باشید و جدیدترین مدل های مو را بیاموزید و انجام دهید: شاید این مدلها به قدری جدید باشند که نیاز داشته باشید دوباره کلاس بروید و آنها را یاد بگیرید که در صورت لزوم حتما این کار را انجام دهید، زیرا رمز موفقیت یک آرایشگر این است که جدیدترین مدلها را بلد باشد.
13. با مشتریان خود صحبت کنید اما بدانید که چه زمانی باید سکوت کنید: هیچکس دوست ندارد که هنگام کوتاه کردن موهای خود مدام مجبور به صحبت کردن و پاسخگویی به سوالات شخص دیگر باشد. اگر حس کردید که مشتری بیش از حد پاسخ های کوتاه میدهد و یا علاقه ای به ادامه بحث در چهره او نمیبینید، حتما مکالمه را پایان دهید. هنگام صحبت کردن با مشتری به این نکته توجه کنید که حتما به صورت او نگاه کنید، نه به تصویر او در آینه و سعی کنید بیش از اینکه از خودتان صحبت کنید، از او سوال بپرسید اما مراقب باشید که بیش از حد وارد جزئیات و حریم شخصی او نشوید.
14. در کمال احترام و ادب با مشتری رفتار کنید: هرگز مشتری را به خاطر وضعیت کنونی موهایش سرزنش نکنید. قبل از دست زدن به موهایش از او اجازه بگیرید و برای مشاهده وضعیت موهایش از او بپرسید: ” آیا اجازه دارم که موهای شما را ببینم؟”
15. بهداشت فردی را رعایت کنید و بوی خوب بدهید: شاید برای مدتی با مشتری خودصمیمی شوید اما در این مواقع نیز نباید بیش از حد راحت رفتار کنید و معطر بودن را فراموش کنید. هر روز دوش بگیرید و دئودورانت بزنید و در صورت عرق کردن نیز حتما لباس نو و تمیز بپوشید.
16. محل کار خود را کاملا تمیز نگه دارید: محل کار شما بیش از حد در جذب مشتری تاثیر دارد. معمولا تمیزی آن بیش از وسایل به کار رفته و گران بودن آنها به چشم مشتری میآید. یک کانتر شلوغ و شلخته هیچ وقت نمیتواند مشتری را مجاب به ماندن در این سالن کند، پس حتما تمام ابزار را تمیز کنید و تمام وسایل را کاملا مرتب سر جای مخصوص قرار دهید و محل کار و فضای سالن را نیز خوشبو و معطر کنید.
17. هنگام وقت دادن منعطف باشید: تا جایی که میتوانید با مشتری کنار بیایید و وقت مناسب را به او بدهید و در وقت دادن بیش از حد با او چانه نزنید.
18. تا جایی که میتوانید احتیاجات مشتری را فراهم کنید: به عنوان یک آرایشگر مو حرفه ای سعی کنید تا حدی که در توانتان است امکانات راحتی و آسایش را برای مشتری فراهم کنید، مثلا او را برای خرید ماده ای برای مو به بیرون نفرستید و از قبل تمام لوازم و مواد را آماده داشته باشید.
منبع مقاله: Be a Hairdresser