امروزه به دلیل گسترش خدماتی که در سالنها ارائه میشود برای زیبا کردن هر قسمتی از اجزای صورت یا ناخن راه حلی وجود دارد. یکی از بخشهایی که در ظاهر بانوان بسیار تاثیرگذار بوده و همه به آن علاقه دارند، داشتن ناخنها و دستهایی زیبا است. کاشت ناخن یکی از این راهکارهایی است که با استفاده از آن فرد در هر مکانی میتواند ناخنهای آراسته، محکم و بلندی داشته باشد. برای انجام کاشت ناخن روشهای مختلفی وجود دارد که ما در اینجا به معرفی یکی از جدیدترین آنها میپردازیم.
برای یادگیری اصولی فنون آرایشگری، دریافت مدرک رسمی فنی حرفهای و شروع یک مسیر شغلی پردرآمد کافیه با ما تماس بگیری.
کاشت پلی ژل چیست؟
پلی ژل یا ژل پمادی ماده ای است که به صورت تیوپی در بازار یافت میشود، در انواع کاشتهای ناخن مانند کاشت ناخن قالبی، کاشت ناخن با تیپ، کاشت ناخن با فیبر و کاشت ناخن با فرمر به کار میرود. این ماده به گونهای است که سعی کرده تمامی نکات مثبت دیگر مواد کاشت را در یک محصول در اختیار مصرفکنندگان قرار دهد.
به عنوان مثال همانند پودر اکریلیک دارای استحکام بالایی است اما در عین حال انعطافپذیرتر و سبک بوده که باعث میشود ناخن حالت طبیعی تری داشته باشد. این مدل کاشت به دلیل آن که عوارض کمی در مقایسه با دیگر مدلها داشته و با سه روش فرم، قلب و تیپ میتوان انجام داد خواهان زیادی پیدا کرده است.
انواع ژلهای مورد استفاده در کاشت پلی ژل
در کاشت ناخن از ژلهای مختلفی استفاده میشود که تفاوتهای ظاهری و کاربردی زیادی دارند. برای مثال برخی از آنها سفتتر بوده و حالت خمیری کمتری دارند و یا بعضی از آنها به راحتی همانند لاک از بین میروند و برخلاف نوع دیگر که باید به سالن مراجعه کرده و با سوهانهای مخصوص تراشیده شوند، آسیبی به صدف ناخن وارد نمی کنند. این ژلها حتی هنگام استفاده نیز تفاوت شان قابل مشاهده است.
بر اساس این خصوصیات تمامی ژلها به دو دسته هارد ژل و سافت ژل تقسیم میشوند که هر کدام از آنها دارای زیرمجموعههایی نیز هستند. در کاشت پلی ژل اغلب سه نوع ژل به نام ژل اکرلیک، هپ ژل و ژل سفید به کار میرود که هر کدام از ویژگیهای منحصربهفردی برخوردارند. اکثر اوقات به دلیل رنگهای شان افراد هنگام انتخاب تردید دارند؛ زیرا ژل اکریلیک رنگ نسبتا ماتی دارد در حالی که ژل سفید، رنگ سفید داشته و هپی ژل رنگ صورتی براق و هلویی داشته و به دلیل آن که رنگی شبیه به ناخن طبیعی دارد، طرفداران بسیاری پیدا کرده است.
ابزارآلات و مواد مورد نیاز در کاشت پلی ژل
همه ما میدانیم که برای انجام کاری بی نقص؛ به ابزارآلات و تجهیزاتی نیاز است که کاشت ناخن نیز از این قضیه مستثنی نیست بنابراین برای شروع کار باید لوازمی را تهیه کنید که برخی از آنها در تمامی کاشتها مشترک بوده و برخی دیگر فقط در کاشت پلی ژل استفاده میشود.
- عقب زن از عقب زن هنگام انجام مانیکور استفاده میشود آن هم به این صورت که کوتیکولها را به سمت عقب هل داده و قسمت بیشتری از سطح ناخن را نشان میدهد که باعث زیباتر شدن آن میشود.
- نیپر این وسیله برای جداسازی و گرفتن پوستهای اضافه دور ناخن حین انجام مانیکور به کار میرود البته باید به اندازهای استفاده شود که باعث ایجاد عفونت نشود زیرا کوتیکولها به گونه ای هستند که از ناخن محافظت میکنند.
- سوهان برقی یکی از اصلیترین لوازم کاشت ناخن، سوهانهای برقی یا میکروموتورها هستند که انواع گوناگونی داشته و هر کدام دارای کاربردی منحصربهفرد است. این محصول در مقایسه با دیگر تجهیزات مورد نیاز خدمات گران تر بوده زیرا اگر جنس مناسبی نداشته باشد ممکن است به فرد آسیب بزند. از انواع مختلف سوهان برقی میتوان به سر سوهان مانیکور اشکی، سر سوهان مانیکور استوانه دورگیر، سر سوهان الماسه استوانه و سر سوهان کاغذی نرم اشاره کرد.
- سوهان دستی سوهان دستی نوع دیگری از سوهانها است که برای فرم دهی به ناخن به کار میرود و زبری آن گوناگون است. برای آن که زبری دلخواه خود را انتخاب کنیم باید به عددی که روی آن قرار دارد دقت کنیم زیرا هر چه کوچکتر باشد زبرتر میشود.
- کاتر این وسیله به منظور بریدن اضافات تیپ به کار میرود.
- دستگاه UV یا LED یکی دیگر از تجهیزات ضروری خدمات کاشت ناخن دستگاه UV یا LED است که باعث خشک شدن مواد و لاک ژلها میشود به گونهای که پس از موادگذاری ناخن را به مدت یک دقیقه درون آن قرار داده تا با نور و اشعهای که دارد آن را خشک کند.
- قلم تخت کار با ژل این قلم یک نوع از انواع قلمها است که باید از جنس و کیفیت خوبی برخوردار باشد برای مثال از موی مصنوعی ساخته شده باشد تا حین موادگذاری از قلم جدا نشود و مشکلی برای ناخنکار به وجود نیاورد.
- بافر این وسیله همانند سوهان بوده و سطح کاشت را هموار میکند تا لاک به طور کامل روی آن قرار گیرد.
- پلیش این وسیله پس از بافرکشی استفاده میشود تا سطح ناخن براق شده و اگر مشتری دیزاینی هم نخواست زیبا به نظر برسد.
- ضد قارچ محلول ضد قارچ را قبل از آن که مواد کاشت بر روی سطح ناخن گذاشته شود، زده میشود تا از ایجاد قارچ جلوگیری کند و آسیبی به ناخن وارد نکند.
- پرایمر پرایمر خاصیت چسبندگی بالایی دارد که باعث جسبیدن کامل مواد به سطح ناخن میشود. این محصول دارای سه نوع بوده که بر اساس میزان اسیدی بودن با یکدیگر تفاوت دارند زیرا هر چقدر اسیدیتر باشد میزان چسبندگی آن بیشتر است. اما در کاشت پلی ژل از بیس کات ژل استفاده میشود که همانند آن عمل میکند.
- پلی ژل این مواد به صورت تیوپی بوده که بر روی ناخن گذاشته و با کمک قلم آن را پخش میکنند.
- کلینزر و پد کلینزر کلینزر مایعی است که چربی ناخن را از بین میبرد. بعضي اوقات نيز زماني كه ژل را زده و درون دستگاه قرار میدهیم تا خشک شود اما قسمت هايي ناهموار بوده و به طور کامل خشک نمی شود يا به گونهای نوچ میشود؛ از كلينزر استفاده مي شود؛ به اين صورت كه توسط پد کلینزر مایع کلینزر را روی سطح ژل پلیش زده تا نوچی از بین برود. همانطور که گفته شد کلینزرها دارای دو نوع هستند اما بعضی از شرکتها آن را به صورتی تولید میکنند که بتوان با خرید یک محصول هر دو نیاز ناخنکاران را برطرف کند و آنها دیگر نیازی به هیچ نوع کلینزری نخواهند داشت.
مراحل کاشت پلی ژل
کاشت پلی ژل نیز همانند دیگر کاشتها انجام شده و در برخی از قسمتها با آنها تفاوت دارد.
مرحله اول، سوهان کشی
برای این کاشت ابتدا باید مانیکور خشک انجام داد آن هم به این صورت که با استفاده از عقبزن کوتیکولها را عقب زده و سپس توسط سر سوهان مانیکور اشکی آنها را روی سطح ناخن بردارید. برای آن که مرحله اول به طور کامل انجام شود باید با نیپر پوستهای اضافی دور ناخن را کند؛ پس از آن سر سوهان کاغذی نرم را برداشته و روی ناخن خراش ایجاد کنید و بعد از آن با براش انگشت را تمیز کرده و دوباره با سوهان دستی نرم این عمل را تکرار کنید، البته این مرحله باید تا حدی انجام شود که ناخن نازک نشود و صدف ناخن آسیب نبیند.
مرحله دوم، ضد قارچ
قبل از هر کاری باید از ضد قارچ روی صدف ناخن استفاده شود.
مرحله سوم، بیس کات
قبل از انجام مواد گذاری کاشت، بیس کات زده که باید 30 الی 60 ثانیه درون دستگاه uv قرار داد تا خشک شود.
مرحله چهارم، مواد گذاری
فرمرگذاری و گذاشتن مواد روی ناخن، که بهتر است از فرمرهای کاغذی یکبار مصرف استفاده کنید. برای شروع؛ فرمر را از روی کاغذ جدا کنید و قسمت گرد خالی فرمر را روی ناخن قرار دهید و سپس لبههای آن را به یکدیگر بچسبانید تا در حین کار جدا نشود.
حال نوبت به استفاده از مواد پلی ژل میرسد که باید تیوپ را فشار داده و مقدار لازم را روی ناخن قرار دهید، اندازه آن بسیار مهم است زیرا ممکن است باعث ضخیم شدن و نازک شدن کاشت شده و آن را زشت خواهد کرد. برای پخش مواد شما ابتدا باید پد کلینزر را به کلینزر آغشته کنید تا در حین کار قلم را بر روی آن مالیده و عمل پخش مواد برایتان راحت تر باشد. پس از آن که مواد تمامی صدف ناخن را پوشاند و بلندی آن نیز توسط فرمر ایجاد شد، انگشت را به مدت 90 ثانیه درون دستگاه قرار دهید تا کاملا خشک شود و سپس فرمر را جدا کنید. مرحله موادگذاری باید تک به تک برای انگشتان انجام شود.
مرحله پنجم، کلینزر
استفاده از پد کلینزر
مرحله ششم، سوهان کشی پلی ژل
سوهان کشی، با این که کاشت پلی ژل نیازی به سوهان کشی زیاد ندارد اما برای زیباتر شدن آن با استفاده از سوهان دستی فرمهای بغل و بالای ناخن را ایجاد کرده و سپس خیلی سریع و به مدت زمان کمی توسط سر سوهان مانیکور استوانه دورگیر، دورگیری را انجام دهید.
برای آن که لاک به طور کامل بر روی مواد قرار گیرد باید ناهمواریها را با استفاده از سر سوهان الماسه استوانه از بین برد و در آخر با سر سوهان کاغذی ناهمواریهای احتمالی را هموار کنید.
مرحله هفتم، لاک ژل
اکنون نوبت به طرح دلخواه مشتری میرسد که می توان از لاک ژل استفاده نمود، ابتدا بافر زده و سپس لاک و طرح دلخواه مشتری را اجرایی کرد.
مرحله هشتم، تاپ شاین
بعد از لاک ژل و یا اگر مشتری دیزاینی نخواست؛ تاپ شاین را زده و دیگر کار تمام میشود.
مزایای کاشت پلی ژل
- به دلیل آن که در مواد گذاری ناخنکار دقت بسیاری دارد، مدت زمان سوهان کشی آن کم تر است.
- کاشت پلیژل در مقایسه با دیگر کاشتها انعطافپذیرتر بوده و دیرتر میشکند.
- به دلیل عدم استفاده از لیکوئید در این کاشت، بوی تندی نداشته و آسیبی به بدن افراد حاضر در آنجا وارد نمی کند.
- کاشت پلی ژل به دلیل ظرافتی که دارد بسیار طبیعی به نظر میرسد.
- مواد کاشت پلی ژل حساسیتی ایجاد نمی کند بنابراین همه میتوانند از آن استفاده کنند.
- این نوع کاشت را میتوان به عنوان کاور ناخن نیز به کار برد.
- به دلیل آن که سوهان کشی کمی دارد ، زمان کم تری صرف آن میشود.
معایب کاشت پلی ژل
- مواد پلی ژل در مقایسه با دیگر مواد گران تر بوده به همین دلیل قیمت آن نیز بالاتر است.
- مواد این کاشت بدون دستگاه UV خشک نمی شود و اگر دستگاهی نباشد نمی توان این کاشت را انجام داد.
- دستگاهی که در کاشت پلی ژل استفاده میشود دارای اشعه ماورا بنفش بوده که برای پوست مشتری بسیار ضرر دارد.
- برای ریموو این کاشت حتما باید به سالن مراجعه کرد.
- حین جداسازی مواد، ناخن ممکن است ضعیف شود.
مطلب پیشنهادی: راه های ریمو کاشت ناخن
قیمت کاشت پلی ژل
به دلیل آن که در کاشت پلی ژل از مواد گران تری در مقایسه با دیگر کاشتها استفاده شده و به دستگاه UV نیاز است، هزینه کاشت اول آن نیز بسیار گران تر از دیگر کاشتها است. ترمیم آن نیز نسبت به دیگر ترمیمها هزینه بالاتری دارد آن هم به این دلیل که باید مواد قبلی کاملا نازک شود تا حالت مصنوعی به خود نگیرد به همین خاطر برخی از ناخنکاران به طور کامل کاشت را ریموو کرده و دوباره انجام میدهند و هزینه ریموو را از مشتریان میگیرند. از این روی معمولا حدودا بین 180 هزار تومان تا 300 هزار تومان است.
تفاوت پلی ژل با ژل بیلدر
پلی ژل با ژل بیلدر تفاوتهای زیادی داشته که در ظاهر قابل مشاهده است. اولین تفاوت آنها حین خرید به چشم میآید زیرا پلی ژلها سفتتر بوده و تیوپی هستند اما به دلیل آن که ژل بیلدر کمی رقیق تر است، بسته بندی همانند کاسه دارد.
خصوصیات گفته شده باعث شده تا استفاده از پلی ژلها راحتتر باشد آن هم به این دلیل که با فشار دادن تیوپ مقدار مواد مورد نیاز خود را با کاردک برداشته و روی ناخن پخش میکنید اما ژل بیلدر خاصیت کشسانی بیشتری دارد و کم کم باید گذاشته شود که زمان بر بوده و به حوصله بیشتری نیاز است.
تفاوت پلی ژل با اکریلیک
برای انجام کاشت ناخن دو نوع مواد به کار میرود که یکی از آنها پودرها و اکریلیک هستند و برای آن که بتوان از این مواد استفاده کرد باید تمرین داشت تا با میزان لیکوئید و پودر آشنا شد. اما نوع دیگر ژلها هستند که به پلیژلها ، لمینیت ها، ژلهای کاسهای و … تقسیم میشوند و به گونه ای هستند که هنگام استفاده خمیری بوده و آماده برای کاشت است و دیگر نیاز به ماده ای برای ترکیب نیست. این دو گروه نه تنها در نحوه استفاده بلکه در ظاهر نیز با هم تفاوت دارند.
کاشت پلی ژل با قالب
همانطور که گفته شد کاشت ناخن با پلی ژل به سه روش انجام میشود که یکی از آنها با قالب است. تمامی مراحل این سه روش با یکدیگر مشترک است اما در مرحله موادگذاری به جای فرمر از قالب استفاده میشود که این تاثیر بسیاری بر روی مدت زمان کاشت گذاشته و آن را کم میکند زیرا به دلیل آن که به درستی انجام میشود به سوهان کشی زیادی نیاز ندارد. نکته قابل توجه این است که باید قالبی انتخاب شود که کاملا هماندازه صدف ناخن باشد تا طبیعی تر به نظر برسد.
عالی بود
سپاس