امروزه روش های زیادی برای جوان سازی پوست وجود دارد. برخی برای دستیابی به این امر حاضرند زیر تیغ جراحی بروند و برخی با استفاده از کرم های خاص درصدد جوان کردن پوستشان هستند. پلاسما جت (Jett Plasma) نیز همانند پلکسر یکی از روش های جوان سازی پوست است. با این تفاوت که در این روش نیازی به جراحی نیست. در این روش با رعایتهای مراقبتهای بعد از این عمل میتوان به روال عادی زندگی روزمره بازگشت.
این روش باید در مراکز بهداشتی و طبق نظر متخصص انجام شود. فریب افرادی که با هزینه پایین، پیشنهاد انجام این روش با دستگاه های غیر استاندارد را میدهند، نخورید.
به عنوان یک نکته پیشنهادی شما می توانید با انجام پاکسازی پوست به صورت مرتب از پوست خود محافظت کنید تا نیاز به این دست از عمل ها نداشته باشید.
این روش نسبت به سایر روشهای مشابه نوظهورتر است عوارض کمتری دارد و کم هزینه تر است. طی این روش تغییرات فیزیولوژیکی روی پوست انجام میگیرد که تحریک و بازسازی پوست را بهدنبال خواهد داشت. نکته قابل توجه در این روش این است که جای زخم باقی نخواهد ماند.
حتما تا به حال اسم شکلهای مختلف ماده را شنیدهاید (جامد، مایع، گاز). پلاسما را میتوان نوع چهارم ماده نامید و به سه حالت قبل اضافه کرد. در اگر به گاز به شدت گرما داده شود تبدیل به پلاسما خواهد شد که در اثر این امر الکترونها آزاد میشوند و یونها باقی میمانند.
دوره پیشنهادی: آموزش پاکسازی پوست
مکانیسم عمل پلاسما جت
پلاسما ماده ای شبیه به گاز است با این تفاوت که حرارت بالایی دارد و رسانای بسیار قوی نیز به حساب می آید. زمانی که این ماده با مواد دیگر تماس برقرار می کند حالتی سرد به خود می گیرد. عمل پلاسما جت توسط دستگاه انجام می شود. میان پوست و اپلیکاتور، گازی وجود دارد که این دستگاه با یونیزه کردن این گاز، بر غشای پوست تاثیر گذاشته و سلول-ها را تحریک می کند.
در این روش متخصص دستگاه پلاسما جت را به صورت شما نزدیک میکند. در این حین پلاسما پرتوهایی از خود متصاعد میکند و زمانی که این پرتوها با پوست برخورد میکنند و وارد پوست میشوند و سبب حذف پوستهای اضافهای خواهند شد که در نقاط مختلف بدن وجود دارند. پلاسما با تبدیل کردن حالت جامد شکل پوست به حالتی گاز مانند، سبب میشود تا پوستهای اضافه از بین بروند. گرمایی که توسط پلاسماجت بر روی پوست ایجاد میشود باعث تحریک کلاژنسازی در نقاط زیرین آن خواهد شد. در این روش چربیهای اضافه از بین میروند و لایه زیرین پوست سفت میشود.
مراحل انجام پلاسما جت
پلاسما جت در موارد مختلفی کاربرد دارد. دقت کنید که قبل از هرگونه اقدام ابتدا با مشاور متخصص صحبت کنید تا تشخیص دهد که آیا پلاسماجت برای شما مناسب است یا خیر.
همچنین شما باید مطمئن شوید که آیا به نتیجه مطلوبتان خواهید رسید یا خیر.
معمولا نکاتی وجود دارد که قبل از عمل پلاسماجت با مشورت متخصص باید از آنها اطلاع پیدا کنید.
در این روش پزشک ابتدا باید پوست را تمیز کند و برای اینکه شما درد کمتری حس کنید از بی حسی استفاده کند که البته در اواخر کار ممکن است اثر خود را از دست بدهد و باعث شود تا کمی احساس سوزش داشته باشید.
در مرحله بعد نقاطی نزدیک به هم را بر روی پوستتان می سوزاند که این امر باعث جمع شدن پوست و در نهایت لیفت خواهد شد.
کاربردهای پلاسما جت
- افرادی که در صورتشان کک و مک و لک دارند می توانند از این روش استفاده کنند.
- برای رفع چروک های کنار لب ها، چشم ها، گردن و… .
- پاک کردن تاتو
- لیفت پلک
- کوچک تر نشان دادن و فرم دهی به بینی{در بینی های گوشتی}
- از بین بردن خال و زگیل
- کم کردن سرخی صورت
- از بین بردن جای جوش
- بهترکردن خطوط زایمان
- لیفت غبغب
- بهبود جای جوش
- عمل بلفاروپلاستی بدون جراحی
- درمان فیبروم و ترکهای پوستی
- قرینه سازی صورت
- حجم دادن به لب و بالا کشیدن آن
- کم کردن شلشدگی بالای ناف
- درمان اگزما
- از بین بردن خطوط مویرگی
- درمان جای زخم
- درمان بیمارهای پوستی مختلف
- هایپرکوتاسیس
- درمان شلشدگی پوست باسن و شکم و دیگر قسمتهای بدن
- از بین بردن منافذ باز پوست
- بهبود بخشیدن خطوطی که در اثر لاغر شدن بهوجود آمده
- از بین بردن ضایعات عروقی همانژیوم
- مشکلات تلانژکتازی پلک و پوست
- بهبود جای بخیه و جراحی
- لکی که در اثر خورشید گرفتگی بهوجود آمده
- گزانتلاسما
- لابیاپلاستی
- ژنژوکتومی
- کیستهای سبوره ایک
- کلویید
پلاسما جت بینی
پلاسما جت میتواند جایگزین عمل جراحی بینی باشد. البته این روش برای بینی های گوشتی مناسب تر از بینی استخوانی است. در جلسه مشاوره راجع به این مساله با پزشک متخصص مشورت کنید.
اگر سابقه هرگونه بیماری پوستی یا عفونت دارید، پزشکتان را مطلع سازید. رسیدن به نتیجه مطلوب در این روش در زمان کوتاهی حاصل می گردد و طی چند جلسه به نتیجه دلخواه خواهید رسید.
پلاسماجت غبغب
در شرایط مختلفی مثل بالا رفتن سن و عوامل ارثی شاهد بروز غبغب هستیم. بسیاری از افراد از داشتن غبغب به دلیل بالاتر نشان دادن سن، ناراضی هستند. بنابراین در تلاش برای پیدا کردن راهی برای از بین بردن آن هستند.
در گذشته این کار تنها از طریق عمل جراحی امکانپذیر بود اما امروزه با روش های مختلف غیرجراحی می توان اغبغب را از بین برد. یکی از این روش ها پلاسماجت است. از طریق پلاسماجت بدون نیاز به بیهوشی و رفتن زیر تیغ جراحی می توان غبغب را کوچک کرد.
پلاسما جت خطوط خنده، اخم، پیشانی و پنجه کلاغی دورچشم
خطوط پنجه کلاغی، خطوط و چین و چروک هایی هستند که در اطراف چشم به وجود می آیند و هنگامی فشار دادن یا تنگ کردن چشم ها بیشتر نمایان می شوند. برای از بین بردن این خطوط سطحی می توان از روش پلاسماجت استفاده کرد.
همچنین اگر خطوط اخم، چین و چروک های پیشانی و یا خط خنده تان را دوست ندارید می توانید روی کمک پلاسماجت حساب باز کنید.
مراقبت های بعد از پلاسما جت
همانطور که می دانید قبل از انجام هرگونه عمل، جراحی یا غیر جراحی، لازم است توصیه های پزشکتان را رعایت کنید. همچنین بعد از انجام پلاسما جت و یا هرگونه عمل دیگری مراقبت هایی وجود دارند که باید آنها را در نظر بگیرید. پس از اتمام کار تمامی مراقبت هایی که باید بعد از عمل انجام دهید را از پزشکتان بپرسید. به چند مورد از مراقبت های بعد از پلاسماجت که در ادامه مقاله آمده است توجه کنید:
طبق دستور پزشکتان و مدتی که برایتان تعیین می کند:
- به طور مستقیم دربرابر نور خورشید قرار نگیرید و مصرف ضدآفتاب را فراموش نکنید.
- از لوازم آرایشی بر روی ناحیه درمان شده استفاده نکنید.
- به هیچ عنوان از سیگار و مشروبات الکلی استفاده نکنید.
- از مصرف آسپیرین و سایر رقیق کننده ها بپرهیزید.
- پوستتان را برنزه نکنید.
- پس از اینکه عمل پلاسماجت را انجام دادید نباید سایر عمل های زیبایی همچون: لیزر درمانی، بوتاکس، لایه برداری شیمیایی، فیلر و… را انجام دهید.
- از رفتن به استخر، سونا و جکوزی خودداری کنید.
- به مدت سه ماه قبل و بعد از عمل پلاسماجت از لایه برداری و لیزر استفاده نکنید. دقت کنید که از 21 روز قبل از این عمل نیز نباید بوتاکس کرده و یا فیلر تزریق کرده باشید.
- از شوینده های لایه بردار استفاده نکنید.
- جای زخم ها را نکنید و محل درمان شده را دستکاری نکنید.
- محل درمان شده را پانسمان نکنید.
- دستورات پزشکتان را به طور دقیق رعایت کنید.
- قبل از ۴۸ ساعت صورتتان را نشویید.
- می توانید تا ۴۸ ساعت بعد از کمپرس سرد استفاده کنید و البته دقت داشته باشید که یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید.
- اگر پلاسما جت را روی صورت انجام دادهاید تا ۷۲ ساعت هنگام دراز کشیدن سرتان را در زاویه ۳۰ درجه بالای زمین بگذارید.
- برای بیرون رفتن عینک آفتابی بزنید و کلاه بپوشید.
- ضد آفتاب را پس از گذشت مدتی معین تمدید کنید.
- در پلاسماجت پلک، به این دلیل که ممکن است بعد از این عمل کمی خارش و تورم به وجود بیاید بهتر است به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی رانندگی نکنید.
- حمام داغ نگیرید.
- پوستی که پلاسماجت روی آن صورت گرفته را محکم نشویید.
- عرق کردن شدید میتواند باعث بروز التهاب شود پس برای جلوگیری از این امر تا ۴۸ ساعت از ورزش شدید بپرهیزید.
در صورتی که پلاسماجت بینی انجام دادهاید، برای طولانی مدت سرتان را به سمت پایین خم نکنید. - از داروهای استروئید و ایبوپروفن استفاده نکنید.
- از اسکراب استفاده نکنید.
برخی عوارض پلاسما جت
خوب است بدانید که اگر در شرایطی همچون:
- بارداری و یا شیردهی هستید.
- بیماری خاصی همچون سرطان، صرع و… دارید.
- سنتان کم تر از 18 سال است.
- فشار خون بالا دارید.
- اگزما
- عفونت خون
- ایمپلنت های فلزی درون بدنتان دارید.
- دیابت کنترل نشده و بیماری غدد دارید.
- انقباض پوست
- برخی از شرایط و موارد دیگر نباید از پلاسما جت استفاده کنید و اگر شرایط یا بیماری خاصی دارید قبل از انجام این روش حتما با پزشکتان مشورت کنید.
از برخی عوارض پلاسماجت می توان به قرمزی، التهاب، پوسته پوسته های قهوه ای رنگ، احتمال بروز هایپرپیگمانتاسیون یا هایپوپیگمانتاسیون{در پلاسماجت بینی} برای افراد با پوست تیره، تغییر رنگ پوست، عفونت و… اشاره کرد.
میزان ماندگاری پلاسما جت
میزان ماندگاری این عمل در پلک، بینی و… متفاوت است اما معمولا این روش ماندگاری بالایی دارد {چند سال باقی می ماند}، برای نتیجه بهتر طبق نظر پزشک می توانید این روش را دوباره تکرار کنید. در افرادی که از سن رشدشان گذشته احتمال ماندگای بالاتری وجود دارد.