زیبایی صورت نه تنها بر روی اعتماد به نفس و حال خوب تاثیر میگذارد بلکه باعث بهتر شدن روابط با دیگر افراد هم خواهد شد. یکی از معیارهای تعیینکننده زیبایی صورت بانوان در جهان، صورتی عاری از مو است، به همین دلیل آنها با به کارگیری روشهای گوناگون که به تازگی ابداع شدهاند، قصد از بین بردن موهای صورت خود دارند؛ به عنوان مثال برخی از خانمها از تیغ ژیلت، موم، شمع یا بند انداختن استفاده میکنند، در حالی که برخی دیگر از کرمهای موبر و دستگاه اپیلیدی برای از بین بردن موهای صورت خود، کمک میگیرند.
تمامی روشهای گفته شده هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند؛ اما یکی از مشکلهایی که بعد از استفاده از تمامی آنها بروز داده میشود، جوش بعد از اصلاح است که زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار میدهد؛ به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مقاله به آموزش نحوه جلوگیری و درمان جوش بعد از اصلاح بپردازیم تا یکی از دغدغههای اصلی شما از بین برود.
چرا بعد از اصلاح صورت، جوش میزنیم؟
یکی از عارضههای پوستی که هر کسی حداقل یکبار آن را تجربه کرده، جوش زدن است. جوشها انواع گوناگونی دارند؛ مانند جوش سرسیاه، جوش سرسفید و جوش قرمز التهابی. پیدایش و ایجاد هر کدام از انواع جوش به عوامل مختلفی بستگی دارد، که با رعایت یک سری نکات میتوان احتمال بروز آنها را کاهش داد.
یکی از دلایل جوش زدن، واکنش آلرژیک پوست به اصلاح کردن است آن هم به این دلیل که هنگام کشیدن مو و جداسازی آن از ریشه، ساقه مو دچار التهاب شده و مجرای ساقه مو مسدود میشود که این خود به تنهایی باعث ماندگاری آلودگی در منافذ پوست شده و صورت جوش میزند؛ همچنین میکروبهایی بر روی پوست وجود دارد و با اصلاحی که انجام میشود، تحریک شده و باعث بروز جوش میشوند. اکنون که دلیل بروز جوش بعد از اصلاح را دانستید؛ بهتر است نحوه جلوگیری و درمان آن را هم بدانید تا در صورت بروز، سریعتر آن را از بین ببرید؛ پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: روشهای پیشگیری و درمان جوش زیرپوستی
چگونه از جوش بعد از اصلاح جلوگیری کنیم
با آن که اکثر افراد پس از اصلاح صورت، جوش میزنند؛ اما راهحلهایی وجود دارد که با انجام آنها میتوان احتمال بروز جوش بعد از اصلاح را کاهش داد؛ ما در این قسمت از مقاله برخی از این راهحلها را بیان میکنیم تا شما با انجام آنها بتوانید جوشهای ایجاد شده را از بین ببرید.
استفاده از پمادهای حاوی استروئید برای جوش بعد از اصلاح
بعد از اصلاح؛ صورت خود را شسته و از لوسیون کالامین یا کرم هیدروکورتیزون 1% استفاده کنید؛ زیرا دارای استروئیدی است که باعث میشود خارش، سوزش و التهاب پوست از بین برود، همچنین پوست را کمی خشک میکند که این موجب بروز جوش بعد از اصلاح خواهد شد.
مرطوب نگه داشتن صورت
بهتر است پس از اصلاح؛ صورت خود را آبرسانی کنید و آن را مرطوب نگه دارید؛ زیرا اغلب حاوی سرامید هستند که التهاب پوست را کاهش داده و مانع از زدن جوش بر روی پوست میشود.
استفاده از کمپرس آب سرد
برای جلوگیری از بروز جوش بعد از اصلاح باید بلافاصله از یک تکه یخ یا کمپرس سرد استفاده شود. برای استفاده از این روش میتوان یک تکه حوله را با آب سرد مرطوب کرد و به مدت 15 الی 20 دقیقه روی پوست مالید، این کار را باید چندین بار در طول روز انجام دهید تا نتایج دلخواه حاصل شود؛ فقط به این نکته توجه داشته باشید که فاصله زمانی بین دو کمپرس باید به اندازهای باشد که پوست به دمای طبیعی بازگردد و سپس دوباره از کمپرس استفاده شود.
دستکاری نکردن پوست صورت
ممکن است بعد از اصلاح، پوستتان دچار خارش و سوزش شود اما تا حد امکان نباید به آنها دست بزنید؛ زیرا پوست را تحریک کرده و باعث بدتر شدن التهاب صورت میشود.
استفاده نکردن از مواد آرایشی
بعد از اصلاح نباید تا 24 الی 48 ساعت از مواد آرایشی استفاده کرد؛ زیرا باعث افزایش سطح چربی و آلودگی روی پوست میشوند که التهاب را افزایش میدهند.
گرفتن دوش آب گرم
قبل از اصلاح بهتر است دوش آب گرم بگیرید؛ زیرا باعث میشود که منافذ پوست باز شده و پوست نرم شود و اصلاح راحتتر انجام شود که این منجر به کاهش التهاب صورت خواهد شد.
روشهای درمان جوش بعد از اصلاح
اگر با رعایت نکات گفته شده که از جوش زدن بعد از اصلاح جلوگیری میکند، دوباره پوستتان جوش زد؛ باید به دنبال راهی برای درمان آن باشید. درمان جوش بعد از اصلاح به دو روش خانگی و دارویی انجام میشود که ما در این قسمت به معرفی کامل آنها خواهیم پرداخت:
روشهای خانگی و گیاهی درمان جوشهای بعد از اصلاح
یکی از پرکاربردترین روشهای درمان جوش، روش خانگی است زیرا مواد آن اکثرا در دسترس بوده و به راحتی انجام میشود؛ ما در ادامه مقاله تعدادی از ماسکهای خانگی که باعث درمان جوش بعد از اصلاح میشوند را معرفی میکنیم تا شما با استفاده از آنها بتوانید جوشها روی پوست خود که بخاطر اصلاح نمایان شدهاند را از بین ببرید.
مطلب پیشنهادی: انواع جوش صورت و دلایل آن
روغن زیتون
روغن زیتون خاصیت تسکیندهندگی دارد و به همین دلیل برای درمان جوش بعد از اصلاح بسیار مفید است. برای استفاده از این روغن باید ابتدا مقداری از آن را چند دقیقه روی پوست ماساژ دهید؛ سپس حولهای را با آب گرم مرطوب کرده و روی صورتتان بگذارید، پس از آن با همان حوله چربیهای باقی مانده را از روی پوست پاک کرده و در آخر با آب معمولی و شوینده مناسب صورتتان را بشویید.
ژل آلوئهورا برای جوش بعد از اصلاح
آلوئهورا نه تنها التهاب و قرمزی پوست را کاهش میدهد؛ بلکه پوست را شفاف و درخشان میکند که این بر روی زیبایی صورت تاثیرگذار است. برای استفاده از این ژل باید مایع درون گیاه را به مدت 15 دقیقه بر روی پوست بمالید و سپس با آب گرم شستشو دهید.
ماست
ماست مادهای است که خاصیت ضدباکتریایی، ضدالتهابی و خنککنندگی دارد و به همین خاطر التهاب را کاهش میدهد. برای استفاده از ماست ابتدا باید آن را با مقداری آبلیمو مخلوط کنید؛ سپس 15 دقیقه ماساژ دهید و در آخر آن را بشویید، از این ماسک باید روزی دو بار استفاده شود تا نتیجه دلخواهتان بدست بیاید.
مطلب پیشنهادی: موثرترین ماسک های خانگی برای از بین بردن جای جوش
عسل
عسل خاصیت ضدعفونیکننده دارد و به همین دلیل برای از بین بردن عوامل میکروبی اطراف غدد چربی بسیار موثر است، به این صورت که با کاهش باکتریها سرعت بهبود جوش بعد از اصلاح افزایش مییابد و پوست شفاف میشود. برای استفاده از ماسک عسل روشهای گوناگونی وجود دارد که ما در اینجا به دو نوع آن میپردازیم:
در نوع اول یک اپلیکاتور پنبهای استریل را درون عسل فرو برده و به مدت 30 دقیقه بر روی پوست خود ماساژ دهید و در آخر با آب گرم بشویید؛ اما در نوع دوم 2 قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق غذاخوری دارچین مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه بر روی پوست ماساژ دهید و در آخر آن را با آب ولرم شستشو دهید.
آبلیمو
آبلیمو یکی از خوراکیهایی است که خاصیت اسیدی داشته و میکروبکش است و به همین دلیل باعث میشود که چربی پوست از بین برود. برای اثربخشی هر چه بیشتر آبلیمو؛ باید هر شب آن را قبل از خواب با یک گوش پاککن بر روی جوش خود بمالید.
سرکه سیب
سرکه سیب خاصیت اسیدی دارد و PH پوست را متعادل میکند، همچنین منقبضکننده پوست است که باعث میشود پوست جوش نزند، اگر هم زد؛ به سرعت خارج شود و منافذ پوست باز شوند. برای استفاده از سرکه سیب باید ابتدا صورت را شست؛ سپس یک پیمانه سرکه را با 3 پیمانه آب مخلوط کرد، پس از آن باید ترکیب به دست آمده را با تکهای پنبه به مدت 10 دقیقه روی پوستتان بمالید؛ در نهایت یک شب تا صبح صبر کرده و بعد آن را بشویید.
خیار
خیار خاصیت خنککنندگی دارد، همچنین دارای ویتامینهای A، C و E است که برای پوست بسیار مفید هستند و التهاب آن را از بین میبرد. برای استفاده از این ماسک؛ ابتدا باید خیار را خُرد کرد و به مدت 60 دقیقه یا یک ساعت درون آب ریخت، سپس آب به دست آمده را صاف کرده و از آن برای نوشیدن یا شستن صورت استفاده کنید؛ زیرا تمامی ویتامینهای خیار وارد آب شده و آن آب برای پوست بسیار مفید است.
سیر
سیر یکی دیگر از مواد خوراکی است که دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی بوده و همچنین سولفور دارد که تسریعکننده روند بهبود جوش است. برای استفاده از سیر ابتدا باید یک حبه آن را به دو نیم تقسیم کرد؛ سپس آن را به مدت 5 دقیقه بر روی جوش مالید و در آخر با آب ولرم شست. این روند را باید چند بار در روز تکرار کنید تا نتیجه دلخواه حاصل شود و جوشها از بین بروند.
بخور
بخور آب گرم یکی از کارهایی است که به سرعت منافذ پوست را باز میکند؛ به همین دلیل باعث میشود که آلودگیها به راحتی از درون پوست خارج شوند و جوشها از بین بروند. برای بهرهمندی از فواید بخور باید ابتدا یک ظرف را پر از آب داغ کنید؛ سپس صورت را به دهانه ظرف نزدیک کرده و به مدت 30 دقیقه صبر کنید، بعد از آن باید یک مرطوبکننده زده و از درخشش پوست خود لذت ببرید.
روغن درخت چای
این روغن که خاصیت ضدباکتریایی دارد، درمانکنندهای شگفتانگیز برای جوش بعد از اصلاح است، به همین دلیل کاربرد زیادی دارد. نحوه استفاده از این روغن به دو صورت است که در نوع اول ابتدا باید پنبهای را به روغن آغشته کرده و سپس به مدت 15 الی 20 دقیقه بر روی جوش بمالید؛ اما در نوع دوم باید چند قطره از روغن را با یک قاشق ژل آلوئهورا که خاصیت ضدالتهابی دارد؛ مخلوط کنید و بعد؛ به مدت 20 دقیقه بر روی جوش بمالید تا از بین بروند.
دوره پیشنهادی: آموزش پاکسازی پوست با ارائه مدرک رسمی فنی حرفه ای
روشهای درمان جوش بعد از اصلاح با دارو و پماد
یکی دیگر از روشهای درمان جوش بعد از اصلاح، استفاده از دارو و پمادهای شیمیایی است که در این قسمت از مقاله تعدادی از معروفترین و پرکاربردترین آنها را معرفی میکنیم.
ایزوترتینوئین خوراکی
این دارو یکی از قویترین داروهای بهبوددهنده جوش است که در کمترین زمان ممکن جوش بعد از اصلاح را از بین میبرد اما دارای عوارضی نیز است، به همین دلیل تنها برای تعدادی از افراد مناسب خواهد بود که بهتر است طبق تجویز پزشک باشد.
آنتیبیوتیک
در برخی مواقع با استفاده از روشهای گوناگون نیز التهاب و جوش پوست از بین نمیرود. در این زمان باید از آنتیبیوتیک استفاده کرد تا عفونتهای پوستی به طور کامل از بین بروند.
کرم رتینوئید
این کرم یکی از پمادهای موثر برای از بین بردن جوش است؛ زیرا سلولهای مرده را از بین برده و باعث باز شدن منافذ پوست میشود و در نتیجه جوشها نیز از بین میروند و پوست صاف و شفاف خواهد شد.
کورتیکواستروئید
تزریق کورتیکواستروئید یا مالیدن کرم آن یکی دیگر از تاثیرگذارترین داروهای از بین برنده جوش بعد از اصلاح است؛ اما دارای عوارضی نیز است و به همین دلیل بهتر است با تجویز پزشک مصرف شود.
کم خطرترین روش اصلاح صورت برای بانوان
تمامی روشهای اصلاح صورت باعث ایجاد جوش میشوند؛ زیرا ضرباتی را به پوست وارد میکنند که دچار التهاب میشود، اما در میان تمامی آنها روشهایی نیز وجود دارند که کم خطرتر هستند آن هم به این دلیل که احتمال بروز جوش را کاهش میدهند، این روشها دپیلاسیون نام دارند که برخلاف روشهای اپیلاسیون باعث ایجاد جوش نمیشوند.
روش دپیلاسیون که شامل کرمهای موبر و تیغ ژیلت است به دلیل آن که هنگام از بین بردن مو، فشار زیادی به پوست وارد نمیکند؛ مانع از ایجاد جوش میشود. در حالی که در روش اپیلاسیون که شامل بند انداختن و وکس میشود، هنگام کشیدن مو ضرباتی به پوست وارد میشود ک باعث التهاب پوست و ایجاد جوش خواهد شد.
کلام آخر
حال که دانستید دلیل جوش بعد از اصلاح چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد یا آن را از بین برد، دیگر نگرانی از این بابت ندارید زیرا با به کارگیری هر کدام از روشها و رعایت تمامی نکات؛ صورتتان پس از اصلاح نیز صاف و شفاف است و زیبا به نظر میرسد.