کاشت ناخن
فهرست مقاله
- 1 کاشت ناخن چیست؟
- 2 دلایل استفاده از کاشت ناخن
- 3 وسایل مورد نیاز برای کاشت ناخن
- 4 کاور کردن ناخن
- 5 لمینت ناخن
- 6 تفاوت “کاور کردن” و “کاشت ناخن با تیپ”
- 7 ترمیم ناخن کاشت شده
- 8 ریموو کردن کاشت ناخن
- 9 مزایای کاشت ناخن
- 10 معایب کاشت ناخن
- 11 علت ترک خوردن ناخنهای کاشت شده
- 12 نکات ایمنی پس از کاشت ناخن
- 13 آلرژی و حسایت کاشت ناخن
- 14 چه کسانی نباید از کاشت و کاور ناخن استفاده کنند؟
- 15 بازار کار کاشت ناخن
- 16 ترک خوردن ناخن های کاشته شده
- 17 کاشت ناخن از نظر شرعی
کاشت ناخن چیست؟
کاشت ناخن به علت زیبایی فوق العاده، بین خانمها رواج یافته است. برای زیبایی دستها از کاشت ناخن استفاده می شود. کاشت ناخن دارای انواع مدل، طرح، رنگ و شکلهای طبیعی و متنوعی است. این روزها نیز سیلی از طرفداران کاشت ناخن روزانه وارد آرایشگاهها میشوند و شروع به کاشت ناخن میکنند. در این بین افراد زیادی هستند که خودشان مایل به یادگیری این حرفه هستند و دوست دارند که در مورد کاشت ناخن اطلاعات بیشتری به دست بیاورند. به همین دلیل در این مطلب، اطلاعات مهمی را در مورد کاشت ناخن، انواع آن، مواد به کار رفته و روشهای مناسب آن در اختیار شما میگذاریم.
دلایل استفاده از کاشت ناخن
اول از هر چیزی می توان گفت که کاشت ناخن جنبه زیبایی دارد و قطعا که برای سلامت ناخنها ایجاد نشده است. اما دلیل دیگری علاوه بر زیبایی ناخنها وجود دارد و آن هم این است که کاشت ناخن، از شکستن ناخنهای شما جلوگیری می کند. به این معنا که می توانید به مدت یک ماه شکل مورد علاقه را با سایز سلیقه خودتان در ناخنها مشاهده کنید.
ورکشاپ تخصصی فیشیال پوست
فقط تا جمعه ،پانزده ام اسفند ماه
وسایل مورد نیاز برای کاشت ناخن
پرایمر: پرایمر به سطح ناخن زده می شود تا مواد روی کاشت دوام بالاتری داشته باشند. در اصل پرایمر برای تمیزکنندگی و چسبندگی مواد بر روی ناخن نقش بسزایی دارد.
محلول ضد قارچ: ضد قارچ همانطور که از نامش پیداست، برای جلوگیری از ایجاد قارچ در ناخن است که حتما برای هر نوع کاشتی باید مورد استفاده قرار گیرد.
انواع پودر هلویی، سفید، شیشه ای، ژله ای: تمام این پودرها ماده اصلی کاشت محسوب میشوند که باید به صورت یکدست یکی از آنها را با لیکوئید بر روی ناخن اعمال کرد تا کاشت انجام شود.
استون خالص: استون صد در صد برای ریموو ناخن استفاده می شود که با قرار دادن ناخنها درون این مایع چنین اتفاقی رخ خواهد داد.
قلم شور مایع: این قلم شور برای شستن مواد روی قلم استفاده می شود.
سنگ و نگین تزئینی، لنز ناخن، لاک ژل: تمام این مواد نیز به دلخواه روی ناخن فرد زده میشود که نوعی لوازم طراحی می باشد.
بیلدینگ ژل: یک نوع ژل برای زیر سازی بهتر مواد است.
فینیشینگ ژل: این نوع ژل در اخر برای افزایش استحکام لاک ژل و مواد کاشت استفاده می شود.
تاپ شاین (ژل نهایی درخشان): این ژل برای براق نگه داشتن لاک ژل و طراحی روی کاشت زده می شود که باید با اشعه یو-وی خشک شود.
دستگاههای کاشت ناخن
سوهان برقی: سوهان برقی نیز برای دورگیری، کوتاه کردن تیپ و زبر کردن سطح ناخن قبل از کاشت به کار میرود که می توان با عوض کردن سر سوهان، اقدامات مختلفی را روی ناخن فرد انجام داد.
دستگاه یو وی برای خشک شدن لاک ژل: لاک ژلها و تاپ شاینها همگی برای خشک شدن و ثابت ماندن نیاز به دستگاه یو.وی دارند، استفاده از این دستگاه ماندگاری را هم افزایش خواهد داد.
بالشتک مکنده: این بالشتک یک نوع فن یا زیر دستی مکنده گرد و غبار است که باعث خشک شدن زودتر لاک ژل می شود و گرد و غبار اضافی را به خود جذب میکند.
پنکه مخصوص: این پنکه برای خشک شدن زودتر لاک و مواد به کار میروند.
ابزار جانبی کاشت ناخن
سر سوهانهای مخصوص دستگاه سوهان برقی: این سرسوهانها برای دورگیری، هم سطح کردن روی کاشت و کوتاه کردن تیپ و ناخن به کار میرود.
انواع سوهان دستی و بافر ناخن: سوهان دستیها یک وسیله اصلی در کاشت ناخن هستند که مواد را یکدست میکنند و سطح صافی را روی ناخن ایجاد خواهند کرد.
گوشت گیر و ناخن گیر: این دو وسیله برای عقب زدن پوست اضافی ناخن به کار میروند و باعث می شود که مواد راحتتر روی ناخن قرار بگیرد.
تیپ کاشت ناخن: تیپ نیز جزء اصلی ترینها در کاشت است که باعث شکل گیری کاشت و تعیین کردن فرم و سایز آن می باشد. در واقع تیپ حکم ناخن مصنوعی را دارد.
قلمهای مواد: قلمها برای قرار دادن و یکدست کردن مواد بر روی ناخن مورد استفاده قرار میگیرند.
فرمر: فرمر در انواع کاغذی، پلاستیکی و فلزی وجود دارد که اطراف ناخن میچسبد و ناخن کار با استفاده از آن درجه بندی را انجام میدهد و مواد را روی ناخن میگذارد.
چسبهای تیپ: این چسبها باعث چسبیدن تیپ روی ناخن میشوند.
بطری قلم شور: زمانی که مواد را به قلم میزنید، برای سری جدید میتوانید قلمها درون این بطری شستشو دهید.
کاتر: کاتر نیز همان ناخن گیر تیپ است.
ناخن ها عضو های کراتینی بدن، نقش پوششی انگشتان را دارند. با انجام کاشت ظرافت و زیبایی دست بیشتر می شود. انواع روش های کاشت عبارتند از:
کاور کردن ناخن
حتما اصطلاح کاور کردن ناخن را زیاد شنیده اید. کاور کردن ناخن به معنی مواد زدن روی آن است. به این صورت که تمام مراحل کاشت روی خود ناخن شما انجام می شود و هیچ جسم اضافه ای مثل تیپ به ناخن تان چسبیده نمی شود. در کاور کردن ابتدا سوهان کشی ناخن انجام می شود تا فرد به سایز و مدل دلخواه خود برسد. سپس با عقب زن و گوشت گیر دور ناخن و گوشتهای اضافی را کنار میزنند. بعد از آن پودر و لیکوئید را مانند مراحل کاشت به ناخن فرد میزنند تا مقاومت آن را بالا ببرند و از شکستن آن جلوگیری کنند. در مرحله آخر نیز دورگیری و سوهان کشی نهایی را انجام میدهند.
لمینت ناخن
لمینت نیز همان کاور ناخن است. در این روش تمام مواد را به جای اعمال کردن روی تیپ و یا قالب، به ناخن خود فرد میزنند و در نهایت روی آن تاپ شاین میزنند. این کار باعث می شود که ناخن شکل طبیعی خود را داشته باشد، با این تفاوت که هیچوقت نشکند و آسیب نبیند.
تفاوت “کاور کردن” و “کاشت ناخن با تیپ”
در کاور کردن ناخن تنها موادی که برای کاشت استفاده می شود، ضد قارچ، پرایمر، پودر و لیکوئید است. این مواد به نوعی کاور یا پوششی را برای ناخن شما ایجاد میکنند و باعث میشوند که ناخن نشکند و در همان حالت رشد کند. کاور کردن هیچ تغییری را در ناخن شما ایجاد نمیکند، جز اینکه آن را سفت نگه میدارد تا نشکند.
اما در کاشت ناخن با تیپ، یک جسم اضافه که همان تیپ است به ناخن شما اضافه می شود و سپس هم روی ناخن و هم روی تیپ مواد گذاشته می شود. سوهان کشی نیز روی تیپ انجام می شود.
ترمیم ناخن کاشت شده
ترمیم ناخن کاشت شده کار آسان تری نسبت به کاشت آن است. برای ترمیم باید از قسمت کوتیکول ناخن وارد کار شوید. به این گونه که ناخن را از آنجایی که رشد کرده، دوباره ضد قارچ و پرایمر بزنید. سپس مواد را همزمان با خیس بودن پرایمر مثل زمان کاشت، روی آن اعمال کنید. در مرحله آخر نیز باید سوهان کشی را انجام دهید.
ریموو کردن کاشت ناخن
برای ریموو کردن کاشت باید کمی صبور باشیم و عجله نکنیم. حتما استون صد در صد تهیه کنید. مقداری از استون را با قلم به پنبه بزنید. به طوری که پنبه در مرکز خود کاملا به استون آغشته شده باشد و سپس پنبه را در قسمت استون زده روی ناخن بگذارید و آن را دور انگشت بپیچید. دور پنبه را نیز با فویل بپیچید و اجازه دهید که نیم ساعت در همان حالت بماند.
سپس پنبه و فویل را با هم بردارید و با عقب زن، مواد روی ناخن را جدا کنید. اگر مواد به راحتی کنار نرفتند، دوباره همان پنبه و فویل را روی ناخن بگذارید. بعد از چند دقیقه دوباره همین کار را تکرار کنید. با عقب زن، مواد باقیمانده و شل شده را کنار بزنید. معمولا بعضی از افراد اقدام به سوهان زدن بعد از ریموو میکنند اما بهتر است که مدت زمان قرار گرفتن استون روی ناخن را افزایش دهید تا برای از بین بردن مواد مجبور به سوهان کشیدن نباشید.
مزایای کاشت ناخن
- در مراحل کاشت، ناخنها آسیب نمیبینند. در واقع موادی که روی ناخن زده می شود، به نوعی از ناخن محافظت میکنند.
- رشد ناخن و احتیاج به ترمیم، نشانگر سلامت ناخن است.
- زیبایی دستها
- از طرفی ناخن شما کج و معوج رشد نمیکند، در نتیجه مجبور نیستید که یکسره در حال سوهان کشیدن آن باشید.
- روی ناخن نیز کثیف نمی شود.
- لاک روی ناخن نیز ثابت میماند و پرش ندارد.
- حداقل به مدت یک ماه نیازی به رسیدگی به ناخن هایتان ندارید و از زیبایی آنها مطمئن هستید.
معایب کاشت ناخن
معایب کاشت که با رعایت نکردن اصول بهداشتی و عدم مهارت و تخصص آرایشگر پیش میآید، عبارتند از:
- نرسیدن اکسیژن به ناخن اصلی و کدر شدن ناخن اصلی
- تغییر حالت ناخن اصلی
- ایجاد حساسیت برای عده ای، به علت استفاده از چسب شیمیایی
- سرایت بیماریهای ویروسی در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی
- نازک شدن ناخن
- زبر شدن ناخن بعد از ریموو
- عادت کردن به زیبایی کاشت و تحمل نکردن ناخن معمولی خود
علت ترک خوردن ناخنهای کاشت شده
ترک خوردگی ناخنهای کاشته شده، یکی از علتهای از بین رفتن زیبایی ناخنها است. اگر مراحل کاشت با دقت و حوصله انجام شود و از مواد مرغوب استفاده کنید، ناخنها ترک بر نداشته و نمی شکنند.
- ناخنهای کاشت ژله ای، در مکانهای خشک ترک میخورند.
- ناخنهای کاشت پودری به علت صرفه جویی مواد در حین کاشت، انجام کارهای سخت، کشیدن سوهان بیش از حد، نامرغوبی پودر مورد استفاده، جذب کم لیکوئید توسط صدف ناخن ترک میخورند.
- ناخنهای قالبی که نامرغوب ترین میباشد بدون علت خاصی ترک خورده و از بین میروند.
نکات ایمنی پس از کاشت ناخن
- مراقب باشید که بعد از کاشت، ناخنهایتان را به صورت افراد، مخصوصا کودکان نزدیک نکنید.
- بیش از حد با ناخن خود ور نروید و روی اجسام مختلف خم نکنید.
- بعد از هر کاری حتما دستان خود را به دقت بشویید تا آلودگی زیر ناخن تان نفوذ نکند.
- ورزشهای سنگین انجام ندهید، مثلا در ورزشهایی مثل بدنسازی یا کار با وزنه مراقب باشید که ناخنهای تان زیر وزنه نماند. در ورزشهایی مثل والیبال، بسکتبال یا دیگر ورزشها با توپهای سنگین حتما از دستکش محکم استفاده کنید و برای محکم کاری بیشتر از چسبهای محافظت کننده ناخن استفاده کنید.
- هنگام پوشیدن کفش حتما از پاشنه کش استفاده کنید.
آلرژی و حسایت کاشت ناخن
حساسیت در ناخن به صورتی که ترک و شکاف بر روی آن ایجاد گردد، یکی از معایب کاشت ناخن است. برای جلوگیری از این اتفاق پیشنهاد می شود حتما هر سه ماه یک بار کاشت را از روی ناخن خود بردارید تا ناخنهایتان نفس کشیده و استراحتی کنند.
چه کسانی نباید از کاشت و کاور ناخن استفاده کنند؟
افرادی که ناخنهای سالم داشته باشند و آسیب دیدگی، قارچ و عفونت در ناخن آنها وجود نداشته باشد، می توانند از کاشت ناخن استفاده کنند.
خانمهایی که از ظاهر ناخن خود راضی هستند اما مدام به دلیل سست بودن و شکستن آن با مشکل مواجه میشوند، بهتر است که از کاور ناخن استفاده کنند تا هم شکل طبیعی ناخنشان را حفظ کنند و هم از نشکستن و دفرمه شدن آن مطمئن باشند.
بازار کار کاشت ناخن
کاشت ناخن جزء مشاغلی است که بازار کار خوبی دارد. معمولا روز به روز به تعداد خانمهایی که تمایل به کاشت ناخن پیدا میکنند، افزایش پیدا میکند اما نباید از اینکه در این کار دست زیاد شده بترسید، زیرا هنوز هم افراد کمی هستند که کاشتهایی خاص ارائه دهند و ناخنها را متمایز از بقیه کنند. پس نتیجه میگیریم که اگر یک ناخن کار حرفه ای باشید، روزانه تعداد زیادی از خانمها برای کاشت به شما مراجعه میکنند.
از طرفی باید سعی کنید تا طراحیهای بیشتری را یاد بگیرید تا مشتری را ناامید نکنید و هر چه را که پسندید، روی ناخن او پیاده کنید. خوشبختانه کاشت ناخن جزء کارهایی است که مشتری با یک بار کارش پیش شما تمام نمی شود. هر دو الی سه هفته یک بار نزد شما میآید تا ناخنهایش را ترمیم کند. علاوه بر اینکه شاید علاقه داشته باشد که کلا مدل ناخنهای خود را تغییر دهد که آن هم نیازمند هزینه اوست.
کاشت ناخن در کشورهایی مثل ترکیه طرفداران بسیار زیادی دارد و درآمد آن بسیار بالاتر است.
ترک خوردن ناخن های کاشته شده
ترک خوردگی ناخن های کاشته شده، یکی از علت های از بین رفتن زیبایی ناخن ها است. اگر مراحل کاشت با دقت و حوصله انجام شود و از مواد مرغوب استفاده کنید، ناخن ها ترک بر نداشته و نمی شکنند.
- ناخن های کاشت ژله ای، در مکان های خشک ترک می خورند.
- ناخن های کاشت پودری به علت صرفه جویی مواد در حین کاشت، انجام کارهای سخت، کشیدن سوهان بیش از حد، نامرغوبی پودر مورد استفاده، جذب کم لیکوئید توسط صدف ناخن ترک می خورند.
- ناخن های قالبی که نامرغوب ترین می باشد بدون علت خاصی ترک خورده و از بین می روند.
دوره های آموزش زیبایی ناخن و آموزش کاشت ناخن در آموزشگاه آرایشگری زنانه هنرآموزان برگزار می شود.
کاشت ناخن از نظر شرعی
در این زمینه نظرات نسبتا مختلفی وجود دارد اما اکثریت مراجع تقلید بیان داشته اند که اگر ناخن شما زشت است و یا به طور مادرزادی ناخن ندارید، کاشت آن بلامانع است و از طرفی اگر ناخنی را کاشتید و از مشکل دار بودن وضو خبر نداشتید و اکنون برای کندن آن به ناخن خود آسیب وارد میکنید، میتوانید وضوی جبیره ای بگیرید تا زمان مناسب کندن ناخنها بدون آسیب زدن به آن برسد و همچنین برای احتیاط بیشتر بهتر است که نمازهای آن دوران را دوباره به عنوان نماز قضا به جا بیاورید.
چند تن دیگر از مراجع تقلید نیز هیچ گونه غسل و وضو را برای کاشت صحیح نمیدانند.
آیت الله خامنه ای: بهتر است که فرد هرچه سریع تر اقدام به رفع این مانع گردد. اگر شرایط آن به هیچ وجه مهیا نبود، باید غسل و ضوی جبیره ای به جا بیاورد اما اگر بعد از چند روز باز هم مانع را برطرف نکند، غسل و وضوی جبیره ای او باطل خواهد بود.
آیت الله مکارم شیرازی: اگر ضرورتی برای انجام این کار نباشد، آن را ترک کنید اما اگر ضرورتی در کار است، غسل و وضوی جبیره ای بگیرد.
آیت الله سیستانی: اگر مانعی برای رسیدن آب به قسمتهای مختلف از جمله ناخن وجود دارد، باید هر چه سریع تر آن را برطرف کند و انجام آن جایز نیست.
ببخشید کاشت ناخن با کاور چه فرقی میکنه؟
در کاشت ناخن از تیپ یا فرمر با حجم زیادی مواد استفاده میشود. اما در کاور از تیپ و فرمر استفاده نمیشود و فقط یه لایه نازک از مواد روی صدف ناخن طبیعی کشیده می شود تا جلوه بیشتری داشته باشد و با دوام باشد و نشکند.
میشه لطفا درباره لمینیت ناخن هم توضیح بدید؟
لمینت ناخن برای کسانی هست که می خواهند لاک ژل بزنند و لاک ژل با دوامی باشد اما نمی خواهند ناخن خود را کاشت کنند . در این حالت یک لایه بسیار نازک مواد بر روی ناخن کشیده می شود و سپس لاک ژل بر روی آن زده می شود.
سلام علیکم
کاشت ناخن در چه صورت و شرایطی میتونه باعث عفونت و قارچ برای انگشت بشه ؟؟؟
در صورتی که نکات بهداشتی در لوازم مورد استفاده برای کاشت ناخن رعایت نشود. در هنگام کاشت از محلول ضد قارچ استفاده نشود و زیر مواد ناخن هوا وجود داشته باشد یا مرطوب باشد بله می تواند باعث قارچ ناخن شود.
سلام
وقت بخیر
ببخشید این امکان وجود داره که من خودم تو منزل کاشت ناخن رو یاد بگیرم و بعد برا رفع اشکال بیام پیش شما ؟؟؟؟
سلام و وقت بخیر. کاشت ناخن با سوهان برقی و مواد شیمیایی انجام می شود که در صورت مصرف غیر اصولی بایست آسیب دیدگی به پوست دست و ناخن می شود. بنابراین توصیه می شود که آموزش کاشت ناخن زیر نظر مربیان با تجربه انجام شود.
من کاشت ساده انجام دادم یعنی با قالب الان برای ترمیم هم باید ترمیم ساده انجام بدم یا میتونم از روش های دیگه بکنم؟
سلام
شما برای ترمیم ناخن خود میتوانید ازهر روش و هر رنگ پودری که دوست دارید استفاده کنید